Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak rata

Svjetski poznati Adidas je u velikoj krizi, ukrali su glavnog čovjeka velikim konkurentima

FILE PHOTO: Puma CEO Gulden displays shoe at collection launch in collaboration with Porsche Design in Berlin
Annegret Hilse/REUTERS
08.11.2022.
u 16:00

Svima je poznato veliko rivalstvo braće Dassler u davnoj prošlosti, ove dvije tvrtke nastavljaju s velikim rivalstvom.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u utorak da je imenovao Norvežanina Bjørna Guldena, šefa konkurentske Pume, da preuzme čelo grupe koja se trenutno nalazi u lošoj financijskoj situaciji.

"Bjørn Gulden imenovan je članom uprave i predsjednikom Adidasa od 1. siječnja 2023.", navodi se u priopćenju za javnost bavarske tvrtke koja računa da će novi šef donijeti novu eru. Dosadašnji šef poznatog brenda s tri pruge Kasper Rorsted, čiji je odlazak najavljen ljetos, napušta tvrtku ovaj tjedan.

 

 

Bjorn Gulden (57) vodio je Pumu od 2013., razvijajući je u sjeni njenog velikog konkurenta Adidasa, repozicionirajući svoj brand više na natjecateljski sport, a manje na stil života.

Adidas i Puma imaju svoje sjedište u istom njemačkom gradu Herzogenaurachu, u sjevernoj Bavarskoj, a osnovali su ih dva brata obitelji Dassler, koja su se smrtno posvađali.

Ako je ta bratoubilačko rivalstvo sada prošlost, konkurencija između ove dvije tvrtke ostaje i dalje žestoka, pogotovu na njemačkoj burzi Daxu.

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije