Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za Euro

Švicarska očitala lekciju Elfu, Makedonci zaustavili Portugal

derdiyok
DPA/Pixsell
26.05.2012.
u 20:19

Makedonija, naš protivnik u kvalifikacijama za SP, odigrala je 0:0 protiv jednog od favorita Eura, dok su Švicarci Nijemcima podarili petardu (5:3)!

Pravu malu nogometnu lekciju očitali su Švicarci jednom od glavnih favorita za naslov europskog prvaka Njemačkoj. U pripremnoj utakmici na domaćem terenu u Baselu pobijedili su Elf sa čak 5:3!

Da ovo neće biti večer izabranika Joachima Löwa dalo je naslutiti uvodnih 20-ak minuta. Švicarci su pogocima Derdiyoka (21. i 23. minuta) vodili 2:0, a onda je krenulo gol za gol. Prvo je Hummels u posljednjoj minuti prvog dijela smanjio na 2:1, da bio Derdiyok početkom nastavka povećao vodstvo na 3:1 u 50. minuti ubilježivši pritom hat-trick.

Nijemci su ponovo smanjili, ovaj put preko Schürrlea u 64., no njihovim domaćinima trebale su svega tri minute da odgovore - u 67. je Lichtsteiner zabio za 4:2. No, ni taj se rezultat nije dugo zadržao na semaforu. Pet minuta kasnije, u 72. Reus je ponovo smanjio rezultatski zaostatak Elfa na 4:3, da bio konačnih 5:3 u 76. postavio Mehmedi.

Ako ste mislili da je Löw možda kalkulirao sa sastavom pa zato izgubio, odgovor je - ne! Nijemci su na teren od prve minute poslali \"tešku artiljeriju\", ali Švicarci su ovaj put bolje gađali.

Do pobjede nije došao još jedan iz kruga favorita za naslov europskog prvaka. Portugal je odigrao samo 0:0 u Leiriji s Makedonijom, reprezentacijom koja će u kvalifikacijama za SP 2014. stajati i nasuprot Hrvatskoj.

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:00 26.05.2012.

Svicarci su zasluzeno pobjedili....iako su oprezno u prvih 15 minuta igrali pokazali su da su skvadra... Bravo....,ipak se vidi skola nogometa Otmar Hitzfelder....

OB
-obrisani-
21:03 26.05.2012.

Ma da J Löw je plakao kako su mu falila osmorica bayernovih igraca.... E da bar na EP-umozemo naletit na Njem.pa ih nakantat kao u Austriji...treba se njih prizemljiti.... Preema naprijed ajde de,ali obrana im je katastrofa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije