Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi ove sezone

Sve je dogovoreno: Moro već na putu za liječnički, Dinamu 8,5 milijuna eura

Nikola Moro
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
08.08.2020.
u 12:17

Sve je između zagrebačkog i moskovskog Dinama dogovoreno i Moro prelazi u malo veći glavni grad. Kad prođe liječničke preglede, potpisat će ugovor.

Dinamo je danas na rasporedu imao pripremnu utakmicu protiv slovenskog prvaka Celja, ali u momčadi plavih nije bilo Nikole More; dečko kojeg smo posljednjih godina gledali s brojem 27 na leđima nije bio u Maksimiru. Vjeruje se da je bio na liječničkim pregledima u Italiji. Naime, sve je između zagrebačkog i moskovskog Dinama dogovoreno i Moro prelazi u malo veći glavni grad. Kad prođe liječničke preglede, potpisat će ugovor.

Natezanje oko dinamike isplate

Iako možda netko ima dojam da se ta priča malo otegnula, zapravo je zgotovljena prilično brzo, za samo nekoliko dana. Klubovi su se malo natezali oko dinamike isplate, oko fiksnog dijela, bonusa i mogućih postotaka od budućeg transfera, no na kraju su sve dogovorili. Ruski klub trebao bi isplatiti odštetu od 8,5 milijuna eura, navodno i 20 posto od budućeg transfera, a ima još nekih bonusa pa bi cijeli posao trebao i mogao biti vrijedan više od deset milijuna eura. Dinamo je tako napravio još jedan financijski sjajan posao. Doduše s 8,5 milijuna eura transfer More nije među najvećih deset koje je maksimirski klub napravio, ali s bonusima bi mogao i među tih deset, mogao bi stići ili prestići Josipa Brekala, koji je za deset milijuna eura otišao u Wolfsburg.

Otkako je došao u Dinamo kao klinac, svi su ga cijenili, riječ je o izuzetno vrijednom, sjajno odgojenom dečku. A došao je zapravo prilično davno, prije 11 godina sa samo 11 godina.

Često se spominjalo i to kako je došao, pa nam je sam ispričao taj zanimljiviji detalj:

– Bio sam na nekoliko turnira s Hajdukom. Tako sam otišao na jedan turnir s bijelima u Ivanić Grad, došao sam Hajdukovim autobusom, a iz Ivanića sam otišao autobusom Dinama u Zagreb.

Nikola je iz Solina i naravno da je uvijek bio srcem blizak Hajduku i nikad nije skrivao da je navijač splitskog kluba, a dogurao je i do toga da nosi kapetansku traku plavih u pojedinim utakmicama.

– Mislim da su me roditelji dobro odgojili, ne želim lagati i nešto skrivati. Mislim da je to veća pohvala za moje roditelje nego za mene. Gledajte, moje je djetinjstvo vezano za Split, za Hajduk i mislim da je to normalno, držim da nitko ne bi trebao imati nešto protiv toga, a naravno da volim i Dinamo – rekao nam je Nikola.

I istina, uvijek je za Dinamo davao sve u svojih 115 službenih utakmica za plave, s kojima je osvojio tri naslova prvaka i dva kupa.

Sad je vrijeme za novo dokazivanje. Moskovski Dinamo igrat će u kvalifikacijama Europske lige jer je u prošlom prvenstvu završio na šestom mjestu i sad želi bliže vrhu pa jača momčad.

Traži se zamjena za Moru

Za zagrebački Dinamo nova sezona počinje već sljedećeg vikenda, a Moro je bio standardni igrač prvih 11. Stoga u Maksimiru već razmatraju imena igrača koje bi mogli dovesti, a koji bi odmah bili pojačanja. Jer, sad je jasno da će Dinamo ipak u Europu morati iz drugog pretkola 8. Već u ponedjeljak saznat će suparnika u tom drugom pretkolu koje se, kao i treće, igra na samo jednu utakmicu, a 25. ili 26. kolovoza je na rasporedu ta, za Dinamo životno važna utakmica.     

 

Ključne riječi

Komentara 4

VL
vladek
14:33 08.08.2020.

Pazite da ne postanete drugi Hajduk.Pametno sa prodajom

AP
apathylolz
20:27 08.08.2020.

Dobar posao

FA
fajlpz
19:15 08.08.2020.

8 i po miliona ma koji čovijek vrijedi toliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije