Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački savez

Šurbek: Nema podjele na velike i male, svi smo skupa

'22.12.2010., Skupstina NK Dinamo, Stadion u Maksimiru, Maksimirska 128, Zagreb - Godisnja skupstina NK Dinamo na kojoj predstavnicima navijacke skupine Bad Blue Boys i udruge Zajedno za Dinamo nije d
'Goran Stanzl/PIXSELL'
30.05.2012.
u 17:39

Među onima koji su došli iskazati potporu Šurbeku i kandidatu za dopredsjednika Bori Stipiću bili su Nikola Plećaš i Vjekoslav Šafranić

– Čovjek sam pomirbe i tolerancije. Podjela na male i velike je umjetna, potrebno nam je jedinstvo. Izrada kriterija bit će naš nulti zadatak, ali taj ćemo posao povjeriti ekspertnoj skupini. Protiv sam miješanja politike u sport, lobiranja i kalkuliranja – kazao je o sebi i svojoj kandidaturi za predsjednika Zagrebačkog športskog saveza naš proslavljeni stolnotenisač Dragutin Šurbek (65) na predstavljanju u srijedu.

Njegov kandidat za dopredsjednika Boro Stipić (50), bivši ravnatelj Sportskog parka Mladost, nešto je konkretnije progovorio o programu predstavljajući njihove programske osnove programa javnih potreba u sportu za mandatno razdoblje 2012.-2016. godine.

– Sport se u Zagrebu financira kroz dvije institucije, kroz ZŠS, u iznosu od oko 100 milijuna kuna, i kroz Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, u iznosu od oko 50 milijuna. Nastojat ćemo program javnih potreba u sportu realizirati kao jedinstven program, a izvan njega trebaju ostati samo veliki klubovi – napomenuo je Stipić.

Šurbek i Stipić još planiraju uštedjeti pet milijuna kuna nakon preseljenja u novi prostor na Dinamovu stadionu i taj iznos iskoristiti za razvoj sporta i mladeži, donijeti novi pravilnik o plaćama trenera ("ne može početnik biti izjednačen s jednim Ivančićem"), povećati iznos koji se troši za natjecanje sportaša (danas on iznosi oko 18 milijuna podijeljenih na oko 800 klubova) te odustati od projekta Silba jer je taj otok prometno udaljen i izoliran.

Među onima koji su im došli iskazati potporu bio je i Nikola Plećaš:

– Šurbek je rođeni pobjednik, 30 godina pobjeđivao je kao sportaš, a poslije i kao dužnosnik. Prirodno bi bilo da postane i predsjednik ZŠS-a.

Ključne riječi

Komentara 2

C5
c54t21q2
19:19 30.05.2012.

sa 65 godina na ledjima! Uprkos svemu sto je postigao i Hrvatskom sportu dao...ne!

ZE
zeravkosamoborac
21:16 30.05.2012.

Sportska legenda dosla je pameti! Svatio je da ne moze sam skupiti ni 6 saveza pa je mudro, sportski lijepo skinuo gace! A odozada \' VELIKI\' , a on jadan \'kao\' mali! Mali iz upravnog odbora Dinama, potpredsjednik ZSS-a, zaposlenik ZSS-a! Jel nekome nesto nije jasno? Olicenje hrvatske nacije!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije