Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baka Ajaxova igrača ponosna je na unuka

Sulejmanijevi u Zagrebu svi su odreda dinamovci

'baka_tod_spo_141209'
Foto: 'Photoshop'
1/2
15.12.2009.
u 08:20

Baka Rukisha prima mirovinu od 1800 kuna i kaže da s tim odlično živi. Miralem se jako brine za obitelj i spreman je pomoći u svakome trenutku.

Obitelj reprezentativca Srbije i Ajaxova napadača Miralema Sulejmanija (21), koja živi u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, poručuje:

– Ako naš Miki bude igrao protiv Anderlechta, neće se štedjeti! I pomoći će Dinamu da prezimi u Europi – kaže Miralemov ujak Adnan Dzdani, zaposlenik HŽ-a, veliki navijač Dinama i Cibone koji u Zagrebu živi 45 godina.

Goranci sa Šar-planine

Adnan u Zagrebu živi sa suprugom Ramizom i sinom Ahmetom te majkom Rukishom, 73-godišnjom bakom Miralema Sulejmanija.

– Miki je bakina dika, velika ljubav! – kaže gospođa Rukisha, koja na zidu dnevnoga boravka ima nekoliko Miralemovih fotografija.

– Posljednji put bio je kod nas u listopadu, kada je igrao za Srbiju protiv Hrvatske u Varaždinu. Poslije utakmice svratio je do nas. Zlatan je dečko, privržen obitelji, uvijek pita treba li što...

Dzdaniji su Goranci, podrijetlom sa Šar-planine, s Kosova. Baka Rukisha u Zagrebu živi od 1966. godine, prima mirovinu pokojnoga supruga od 1800 kuna. Kaže da živi odlično i da joj ništa ne treba. Nedavno je bila na lakšoj operaciji srca i izvrsno se osjeća.

Cijela obitelj gleda unuka Miralema preko MAXtv-a, baka je pred televizorom svaki put kad igra Ajax. Uskoro će ga ponovno vidjeti, 27. prosinca ide u Beograd, kamo će Sulejmani doći na odmor.

Miralemova najuža obitelj živi u Beogradu, majka Silvija je zaštitarka, otac vozač tramvaja i nogometni trener.

Nisu mogli u Maksimir

– Moj bratić uspio je samo zahvaljujući svome talentu. On je iz siromašne obitelji i nikoga nije mogao "podmazati" da bi ga pogurao – kaže Ahmet Dzdani, koji žali što nije mogao Miralema gledati na utakmici Dinamo - Ajax jer se u Maksimiru igralo bez publike.

– Svi bismo išli, uključujući i baku! Jako volimo Miralema i ponosni smo na sve što je napravio!

Obitelj je bila i u Varaždinu na utakmici mladih Hrvatska – Srbija, ali nije navijala za njegovu reprezentaciju.

Sulejmani je najskuplji nogometaš kojega je Ajax ikada doveo. U ljeto 2008. godine Heerenveenu je plaćena odšteta od čak 16,250.000 eura. Poznato je da je Miki Sulejmani veliki prijatelj našega Danijela Pranjića, s kojim je nekada dijelio svlačionicu.

Sulejmani u ovoj sezoni nije postigao ni jedan europski gol za Ajax, dok je u nizozemskom prvenstvu zabio dva. Za mladu reprezentaciju Srbije postigao je hat-trick protiv Norvežana.

Komentara 3

ML
malo lud
08:53 15.12.2009.

mi svi kazem smo za dinamo kad smo zagreb. tako nasi svi u amstrdamu za ajax a beogradu za partizana. kaze se sad zvezda ne partizan. BBB kozari put

SA
sax
09:21 15.12.2009.

Malo lud , puno nepismen!!!!

PR
proferio
10:54 15.12.2009.

hahaha koji komentar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije