Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'skandalozno'

Srna zbog izjave zgrozio medije u BiH: 'Preminuli otac mu je Bošnjak, a legenda prisvaja teritorij'

Zagreb: Nogometaši Šahtara odradili trening na Maksimiru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
15.02.2023.
u 08:15

Gostovanje kultnog kapetana vatenih nije dobro sjelo portalima u susjednoj državi pa ga oštro kritiziraju

Legendarni nogometaš Hrvatske i ukrajinskog velikana Šahtara iz Donjecka, Darijo Srna, gostovao je kod Marija Stanića u njegovoj emisiji na Areni Sport. Jednom izjavom poprilično je šokirao susjedne medije u BiH koji su odmah prozvali bivšeg kapetana vatrenih kako prisvaja tuđi teritorij. 

- Tamo što naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao: Gabela, Čapljina, Metković... takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje - opisao je Srna svoje djetinjstvo te izazvao pravu buru reakciju u Bosni i Hercegovini

- Skandalozno! Darijo Srna 'pomiče granice' - Ako njega pitate Čapljina i Gabela su u Hrvatskoj! Darijo Srna legenda je hrvatske nogometne reprezentacije. Otac mu je Bošnjak, a majka Hrvatica, te ima bosanskohercegovačke korijene. Ipak, baš i ne poznaje zemljopis dviju država iz kojih potječe. Nakon toga uslijedio je sramotan istup. Naime, dva hercegovačka mjesta, Čapljinu i Gabelu, svrstao je u Hrvatsku i tako 'pomaknuo granice'.  Zanimljivo za jednog svjetskog čovjeka da ne poznaje zemljopis, niti mjesta gdje je rođen i odrastao - pišu s portala SportSport.ba

Ostali portali u susjedstvu prozivaju i Marija Stanića uz poruku: 'Zašto ga Stanić, rođen i odrastao u BiH, nije ispravio?'

 

Ključne riječi

Komentara 32

SE
serafin002
09:16 15.02.2023.

Razni izmetbegovići su razlog što Hrvati ne osjećaju da je BiH njihova domvina jer je prisvajaju muslimani i srbi iako su Hrvati na tim prostorima od 7. stoljeća kada nije bilo ni srba a turci su došli 7 stoljeća kasnije i pravili musliman poturice.

JA
jadranko111
10:39 15.02.2023.

Navedena mjesta(Gabela,Čaplina) su de iure BiH i ostat će jer granice nećemo niti možemo mijenjati ali su de facto po svemu RH i ostat će tako dok god Hrvati obitavaju na tom prostoru.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:12 15.02.2023.

Dođite frajeri u Gabelu i recite da je to Bošnjačko mjesto !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije