Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAHTAR NA PRIPREMAMA

Srna: Često imam problema s preponama

Darijo Srna
AFP
20.01.2010.
u 10:25

U tijeku su pripreme za nastavak ukrajinskoga nogometnog prvenstva, a o onima u Šahtaru iz Donjecka za Sport-Express govorio je Darijo Srna.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, ali i ukrajinskoga kluba, za početak se osvrnuo na svoje zdravlje i atmosferu u redovima momčadi koja je prošle godine osvojila Kup Uefe, a uvodni dio sezone u prvenstvu završila na drugome mjestu s dva boda manje i utakmicom više od kijevskog Dinama (42-40).

- Izvrsnog sam raspoloženja, a što se moga zdravlja tiče, ono bi moglo biti i bolje. Često imam problema s ozljedom prepona po hladnome vremenu. Trenutačno samo trčim, a nadam se da ću u Turskoj započeti i trening s loptom te da ću uskoro sudjelovati u pripremnim utakmicama.

Šahtar se nalazi u Antalyji gdje brusi formu za nastavak sezone koji započinje 27. veljače utakmicom 18. kola protiv Poltave, ali i za šesnaestinu Europske lige i susret s Fulhamom sredinom veljače.

- Pojačali smo momčad brazilskim talentima Alexom Teixeirom i Douglasom Costom. Uopće ne sumnjam da će biti ponajbolji Brazilci koji su ikad zaigrali u ukrajinskom prvenstvu. Sada u momčadi imamo osmoricu brazilskih nogometaša, ali to nije važno, važno je da bi njihov rad trebao donijeti dobre rezultate. Kup Uefe bez njih ne bismo osvojili. Šahtar je momčad u kojoj vlada dobra atmosfera, prijateljstvo u kojem smo svi ujedinjeni pod svojim trenerom (Mircea Lucescu, op.a.).

- Sve do sredine veljače igrat ćemo mnogo prijateljskih utakmica što će naše pripreme učiniti zanimljivima. Do Europske lige i utakmice s Fulhamom ostalo je mjesec dana i bilo bi sjajno da nas do tada zaobiđu ozljede. Sezona je u engleskom Premiershipu u punom zamahu, pa je time Fulham u prednosti budući da će nama ta utakmica biti prva službena nakon dvomjesečne stanke. Kako bilo, Šahtar je prošle godine dokazao da situacije, koje mu ne idu u korist, zna okrenuti. Pripremimo li se na pravilan način i ovaj put i do detalja naučimo sve o igri svojih suparnika, probit ćemo se u sljedeće kolo natjecanja.

- Šteta bi bila svesti klupske ambicije samo na prvenstvo nakon prvog dijela sezone. Svi trofeji su nam važni i za sve ćemo se boriti. Nema razloga skrivati da nam je prioritetni cilj osvojiti ukrajinsku Premier ligu. To je oduvijek bio i moj način razmišljanja i imam sjajnu priliku osjetiti i tu radost u svibnju - zaključio je Srna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije