Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi s pet

Španjolska liga postaje najjača, pretekla je englesku

Real Madrid (1)
Pixsell
07.04.2012.
u 13:01

Španjolski nogomet postao je prilično dominantan. Reprezentacija im je aktualni europski i svjetski prvak, a sada preuzimaju primat i u klupskom nogometu

U završnicama oba europska natjecanja, Ligi prvaka i Europskoj ligi, imaju čak pet klubova i to je prvi puta, otkad je 1992. godine Liga prvaka krenula u novom formatu, da neka država ima toliko predstavnika u polufinalima najjačih europskih natjecanja.

Ono što je sigurno jest da će Španjolska imati barem jednog finalista u Europskoj ligi, s obzirom na to da se u polufinalu sastaju Atletico Madrid i Valencija. Isto tako, postoji mogućnost da prvi puta u povijesti imamo dvostruki finale s klubovima iz iste zemlje. Kada bi Barcelona i Real pobijedili u polufinalu Lige prvaka, a Athletic Bilbao u Europskoj ligi, bila bi to prava poslastica za Španjolce.

Zbog odličnih rezultata, španjolska liga tako će od sljedeće sezone biti prva na ljestvici najboljih europskih liga, a tu će poziciju preuzeti od engleske. Prema trenutačnom stanju, španjolska liga trebala bi imati koeficijent 68,454, a engleska 65,910.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije