Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKI MEDIJI

Španjolce ne zabrinjava poljudska atmosfera: "Primili smo golove zbog opuštanja"

Valencia: Prva utakmica doigravanja UEFA Konferencijske lige, Villarreal CF - HNK Hajduk
Omar Arnau/PIXSELL
19.08.2022.
u 07:00

Unatoč početnom vodstvu i vrlo dobrih posljednjih desetak minuta utakmice, Hajduk nije mogao parirati moćnom Villarrealu koji je utakmicu počeo bez pet standardnih prvotimaca.

Nogometaši Villarreala svladali su Hajduk 4:2 (4:1) u Valenciji, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige te time zakoračili prema grupnoj fazi ovog natjecanja.

Unatoč početnom vodstvu i vrlo dobrih posljednjih desetak minuta utakmice, Hajduk nije mogao parirati moćnom Villarrealu koji je utakmicu počeo bez pet standardnih prvotimaca. 

Njihovi navijači i mediji očekivali su i veću pobjedu, s obzirom na prvo poluvrijeme u kojem su vodili 4:1. Pa je tako čuveni madridski časopis Marca naslovila članak:

"Villarreal nogom i pol u Konferencijskoj ligi", ali je u nastavku teksta ipak pozvala na oprez.

"Izabranici Unaija Emeryja nadigrali su splitski Hajduk u prvom poluvremenu, ali su se opustili u drugom i putovat će u Hrvatsku uz relativan rizik."

Također najavljuju i uzvratni dvoboj na Poljudu:

"Opuštanje je donijelo gol nade za hrvatsku momčad koja će u uzvratu pripremiti neprijateljsko okruženje. Situacija koja, s obzirom na viđeno na terenu, ne bi trebala brinuti izabranike Unaija Emeryja."

Mundo Deportivo piše: 

"Splitski Hajduk želio je Villarrealu opušteno ljetno poslijepodne pretvoriti u burno. Momčad Valdasa Dambrauskasa pokazala je odvažnost i dobru igru, čuvajući loptu, prebacujući je s boka na bok, i čuvajući je čak i kada bi je domaćin došao tražiti na suprotnoj polovici." 

"Villarreal se stjerao u kut svojom mirnoćom i ležernošću i to je omogućilo da Hajduk zabije iz penala za 4:2. Hrvati su se u nekoliko akcija približili i na 4:3."

Villarreal je prvi klub iz Španjolske koji nastupa u ovom europskom natjecanju, pokrenutom prošle sezone, a trećem po važnosti.

Lani niti jedan španjolski klub nije mogao igrati u njemu jer je čak pet španjolskih klubova nastupalo u prestižnoj Ligi prvaka, među kojima i Villarreal koji je ondje bio zbog prethodnog osvajanja Europske lige, a još dva su se natjecala u Europskoj ligi.

"Španjolski nogomet sinoć je debitirao u Konferencijskoj ligi. Hajduk, čije ime nas starije novinare podsjeća na Šurjaka, nije olakšao stvari. Poveo je, pa primio četiri gola, a onda smanjio iz penala koji je na apsurdan način skrivio igrač Villarreala", komentar je novina AS.

Taj dnevnik navodi kako Hajduku gol iz jedanaesterca daje nadu u uzvratu, ali da Villarreal zaslužuje igrati u Konferencijskoj ligi jer je to "klub europskog ranga".

Komentara 3

PI
Pilatus
08:31 19.08.2022.

Hajduk je tanak, no sinoć je zabio tri gola, dva protivniku, jedan sebi, pa bi rezultat bio 3:3, a obzirom na lakoću primanja golova, gotovo bez ikakve obrane nema prevelike nade. Znalo se to odmah po izvlačenju ždrijeba, no dojam je morao biti bolji. Nema više hajdučke igre, nema hajdučke djece tipa Biuk, Elez koji zapravo nemaju s kim igrati, svojeglavi Livaja i dosadni i neprepoznatljivi Krovinović, Grgić koji se trudi k'o pčela koja puno zuji, malo meda daje, samozatajni Melnjak, rupa od Mikanovića, previše loši za bilo kakav zapažen rezultat. To možda prolazi u HL, no predaleko smo od želja gdje bi Hajduk trebao biti ..

SP
Sankt Pauli
01:41 20.08.2022.

Nitko sretnji od mene kao Dinamovca ako ih Hajduk izbaci ili im barem posteno zagorca Zivot

ZG
Zeljko Grabar
13:16 19.08.2022.

Pa poljudska atmosfera ustvari ne zabrinjava ustvari nikoga osim uprave Hajduka i sudaca koji se boje batina europske navijacke publike koja svoj mentalitet i kulturu sportskog navijanja ponekad demonstrira po restaurantima gdje suci rucaju. Marica su preodgojili upravo onako kako im to dozvoljava njihov mediteranski mentalitet a kod stranih momcadi je to ipak malo drukcije jer suci i igraci jedu pretezno u hotelima gdje i stanuju i u uputama koje dobivaju klone se Stobreca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije