Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNIK

Slaven Bilić objasnio Englezima zašto se Jugoslavija raspala: Dobro smo živjeli, ali...

Slaven Bilić
Foto: James Wilson/Press Association/PIXSELL
1/5
02.12.2019.
u 15:22

- Imali smo dobar život, da budem fer. No, željeli smo imati svoju državu. I kada je sve počelo 90-ih, u mom je rodnom gradu bila ratna atmosfera.

Engleski Sky Sport napravio je zanimljiv razgovor s bivšim hrvatskim izbornikom Slavenom Bilićem koji se osvrnuo na život u Jugoslaviji dok je bio mlad te rat nakon toga.

- Moj otac je doktor ekonomskih znanosti, pa smo imali obrazovanje i bili smo prilično bogati. Zato smo ja i moj brat uvijek bili dobri u školi i zato sam završio pravo na sveučilištu. Škola nam je bila broj jedan - rekao je Bilić i dodao:

- Imali smo dobar život, da budem fer. No, željeli smo imati svoju državu. I kada je sve počelo 90-ih, u mom je rodnom gradu bila ratna atmosfera.

U Splitu je dočekao Domovinski rat.

- Puno mladih bilo je u vojsci. Rat je u principu bio 60-70 kilometara od Splita, a u mom gradu sve je, hvala Bogu, sve trajalo par tjedana. Nismo se pridružili vojsci, ali je predsjednik (Franjo Tuđman, opaska Sky Sporta) rekao je da moramo biti poput veleposlanika Hrvatske tako da smo igrali ligu.

Bilić je 1993. otišao u Karlsruher.

- Većina nas koji smo mogli smo otišli u inozemstvo. Ja sam otišao u Njemačku, a tada Engleska nije bila toliko otvorena za strance. Tako da smo bili kao veleposlanici Hrvatske. Nakon toga smo igrali za našu državu i dobro smo odigrali na Euru 1996. s Davorom Šukerom i Zvonimirom Bobanom. Bili smo jako ponosni što možemo igrati za Hrvatsku.

Kao igrač i trener bio je u West Hamu, a danas vodi drugoligaša West Bromwich Albion.

- Kad sam bio u West Hamu, gledao sam Championship, naravno. To ne možete ignorirati. U posljednjih sedam, osam godina igra se stvarno dobar nogomet. Teško je i to volim. Bio sam u Premierligi i sada sam u Championshipu. Mnogi, mnogi igrači koji igraju u drugoj ligi mogu imati sjajnu karijeru u Premierligi. I to su definitivno igrači West Broma, puno njih.

Ključne riječi

Komentara 311

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
15:43 02.12.2019.

Sloboda nema cijenu. Hvala Bogu pa danas imamo svoju zemlju na koju smo ponosni. Tko to može platit.

BR
Brandfackel2
15:46 02.12.2019.

"Zaboravio" je napomenuti kako stotine tisuća Hrvata uopće nije moglo živjeti samo zato da bi zločinačka tvorevina jugoslavija mogla živjeti. Počinjen je genocid nad Hrvatima kako bi jugokomunisti i oni drugi "dobro živjeli"...

Avatar Uskok
Uskok
16:06 02.12.2019.

Svaki narod treba imati svoju državu. Sve te neprirodne tvorevine se na kraju raspadnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije