Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sjajni hrvatski hrvač privremeno suspendiran zbog dopinga

Služba za antidoping je 17. studenog 2020. obavijestila sportaša o nepovoljnom analitičkom nalazu, navodi se u priopćenju
03. ožujka 2021. u 10:03 1 komentara 285 prikaza
Zagreb: Međunarodni UWW turnir Grand Prix Zagreb Open, 72kg, Etlinger - Petic
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger privremeno je suspendiran i protiv njega je pokrenut stegovni postupak zbog dopinga, priopćio je u srijedu Hrvastki zavod za javno zdravstvo.

KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane

Naime, na prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020., Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provodila je dopinško testiranje te je prikupljen i uzorak urina sportaša Dominika Etlingera.

Uzorak urina analiziran je u akreditiranom laboratoriju u Seibersdorfu (Austrija). Analizom uzorka A utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516 koja se nalazi u kategoriji S4.5.1 Modulatori metabolizma (S4. HORMONI I MODULATORI METABOLIZMA) Popisa zabranjenih sredstava.

Služba za antidoping je 17. studenog 2020. obavijestila sportaša o nepovoljnom analitičkom nalazu, navodi se u priopćenju.

Kako je otkrivena tvar kvalificirana kao nespecificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020. Služba za antidoping je 30. studenog 2020. zaprimila zahtjev sportaša za otvaranjem i analizom B uzorka.

Amadeus, Zlatan Ibrahimovic NASTUPIO U SAN REMU VIDEO Ibra izašao na binu festivala uz hit žene koja je slavila s četnicima u Vukovaru

Uz prisutnost sportaša, putem video – linka, 28. siječnja 2021. otvoren je B uzorak, ali je i njegova analiza potvrdila analizu uzorka A, odnosno utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516.

Stoga je Služba za antidoping podnijela prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv Etlingera zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, dodaje se u priopćenju. 

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati