Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Šarić ubacio pet, a Žižić tri koša. Prvi poraz Bucksa!

Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
02.11.2018.
u 09:49

Sixersi su na krilima sjajnog Joela Embiida porazili Clipperse 122-113 upisavši 15. uzastopnu pobjedu na parketu svog Wells Fargo Centra

Hrvatski košarkaš Dario Šarić zabio je pet koševa u pobjedi Philadelphia 76ers protiv LA Clippers 122-113, dok je Ante Žižić postigao tri koša za Cleveland u domaćem porazu od Denvera 91-110.

Sixersi su na krilima sjajnog Joela Embiida porazili Clipperse 122-113 upisavši 15. uzastopnu pobjedu na parketu svog Wells Fargo Centra. Philadelphiju je predvodio Embiid postigavši 41 koš uz 13 skokova i četiri blokade. Bila je to njegova već šesta utakmica ove sezone u kojoj je imao najmanje 30 koševa i 10 skokova.

Dario Šarić
1/5

- Joel je bio dominantan - kazao je trener Sixersa Brett Brown, dok je njegov kolega na suparničkoj klupi Doc Rivers dodao:

- On je snažan, vješt, može pucati. On u osnovi može sve.

JJ Redick je dodao 18 koševa, Ben Simmons 14 koševa i 11 asistencija, a Landry Shamet 13 koševa. Šarić je na parketu proveo 24 minute postigavši pet koševa uz šut 1-8 iz igre, te 3-3 s linije slobodnih bacanja. Dodao je tri skoka i dvije asistencije. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Lou Williams s 26 koševa, te Boban Marjanović s 15 koševa i 11 skokova.

Cleveland je upisao novi poraz, već sedmi u osam susreta. Ovoga puta Cavsi su na svom parketu izgubili od Denvera 91-110. Cavaliersi su odlično ušli u susret, nakon prve četvrtine vodili su 27-15. Međutim, već iduću četvrtinu su izgubili s 20 koševa razlike (15-35) i kola su krenula nizbrdo. 

Denver su do sedme pobjede u osam susreta predvodili Juan Hernangomez s 23 koša, Paul Millsap sa 16 koševa i šest skokova, te Gary Harris s 14 koševa. 

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

- Odlično smo ušli u sezonu, imamo sedam pobjeda i jedan poraz. ali to mi ne znači puno. Koliko smo uspješni vidjet ćemo u doigravanju - kazao je trener Nuggetsa Michael Malone.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Jordan Clarkson sa 17, te Cedi Osman s 13 koševa. Hrvatski košarkaš Ante Žižić je za Cleveland igrao pet minuta postigavši tri koša uz šut iz igre 1-3, te 1-2 s linije slobodnih bacanja. Imao je i dva skoka. 

Od sinoć više nema neporaženih momčadi u NBA ligi. Košarkaši Milwaukee Bucksa izgubili su u Bostonu od Celticsa 113-117 upisavši prvi poraz ove sezone nakon sedam pobjeda u nizu. Boston je uništio Buckse tricama postigavši ih čak 24 što je novi rekord kluba.

- Imali smo dosta otvorenog prostora. Uzeli smo ono što su nam dali - kazao je Gordon Hayward koji je zabio 18 koševa uz tri trice. Al Horford je također zabio 18 koševa uz četiri trice, dok je Kyrie Irving zabio 28 koševa pri čemu šest trica.

Kod gostiju najefikasniji je bio Giannis Antetokounmpo s 33 koša i 11 skokova, dok su Malcolm Brogdon i Kris Middleton s po 16 koševa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije