Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Santini otkrio zašto se budući europski protivnici trebaju bojati Dinama

Dinamo Anderlecht
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
13.12.2018.
u 23:59

- Ljudima je bilo hladno, ali prepoznali su naš naporan rad i dali nam pozitivan feedback.  Nadam se da će ih na proljeće biti još više - kaže Petković.

Dinamo je remijem protiv Anderlechta završio grupu fazu na prvom mjestu i pokazao budućim protivnicima da u Europi nisu slučajno

Bila je ovo utakmica isključivo estetske naravi i kao takva opravdala je taj status. Dinamu rezultat nije bio presudan za opstanak, povijesni ulazak u europsko proljeće već su odradili, tako da su na kraju i gledatelji i trener Nenad Bjelica pa i sami igrači u miru mogli gledati veleban vatromet koji se nadvio nad travnjakom u Maksimirskoj 128, jer modri su remijem protiv Anderlechta (0:0) zaključili grupnu fazu u Europskoj ligi. 

A ostvarili su i zavidnu statistiku. Završili su kao jedna od boljih momčadi s ukupno 11 pogodaka u šest grupnih utakmica, od toga najviše je zabio Izet Hajrović njih tri, Mario Gavranović najviše je asistirao, dok se ime Hajrovića na stranicama Uefe spominje i u još jednoj kategoriji. Jedan je od igrača koji imaju najviše udaraca prema golu – osam. Osim toga igrao je u svim Dinamovim EL utakmicama. 

Dinamo Anderlecht
1/12

Ofenzivni dio tako je nešto čime se zagrebačka momčad itekako može pohvaliti. Svoj pohod na drugo najjače europsko klupsko natjecanje mogu najaviti samo jednom rečenicom: Hanibal (Dinamo) ante portas. Pa neka svi razmišljaju o tome kakvo će ih 'zlo' snaći u borbi za sam kraj... Nije bez vraga da budućim protivnicima mogu nagovijestiti utakmice u kojima će trgati, grebati i napadati, to je sigurno. Bilo je tako i protiv Anderlechta, ali u prvom poluvremenu napadanje im se nije isplatilo, naljutilo je to Hajrovića pa je u jednom trenutku demonstrativno i ljutito bacio svoje rukavice na travnjak.

No, nije zabio ni drugo poluvrijeme. Nitko nije zabio. No, Dinamo je slavio.

- Još jednom smo pokazali da smo momčad, ovo je još jedan dokaz kompaktnosti koju imamo kroz cijelu sezonu, branimo se i napadamo sa svih 11 igrača. Naša obrana nije im dala ni jednu prvu šansu. Bila je ovo jako dobra utakmica u kojoj smo dominirali – rekao je Bruno Petković pa nastavio:

- Tko god da nam dođe dalje, pokazat ćemo da tu nismo slučajno.Nismo ni svjesni svega što smo napravili, ali stojimo nogama čvrsto na zemlji.

Osvrnuo se i na navijače kojih je bilo preko deset tisuća i svi su stajali na tribinama i navijali iako nije bilo pogodaka i iako je počeo padati snijeg ...

- Ljudima je bilo hladno, ali prepoznali su naš naporan rad i dali nam pozitivan feedback.  Nadam se da će ih na proljeće biti još više.

Utakmicu je prokomentirao i Anderlechtov Ivan Santini:

- Možemo im samo čestitati, zaslužili su. Svaka im čast, već su u kvalifikacijama za Ligu prvaka pokazali da su ozbiljna momčad. Homogeni su, a to prijašnjih godina nije bila situacija. Ovisili su više o individualcima. Neće biti lako njihovim protivnicima u daljnjem natjecanju. Obrambeno su dobri, ne puštaju protivnika da radi puno šansi, neka tako nastave – zaključio je.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion 

Ključne riječi

Komentara 2

PI
pinkec
03:25 14.12.2018.

Bravo Plavi GNK dečki! Samo naprijed sve do krune!

MI
Mimizo
07:56 14.12.2018.

bravo dečki još kad zaigra LOVRO MAJER gdje će nam biti kraj sve najbolje u 2019 god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije