Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNA ZA EP

Sandra: To zvuči primamljivo, ali ne želim razmišljati o tome

Sandra Perković
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/6
05.08.2018.
u 14:19

Sandra je svjesna da je u Berlinu čeka teška konkurencija.

Na terenu Mladosti stajala je Sandra Perković pred novinarima nasmijana i smirena, kao da je ne čeka Europsko prvenstvo, prvenstvo koje može završiti povijesnim uspjehom, povijesnom medaljom. No to je ne opterećuje previše. Pakira se za Berlin kao da nitko od nje ne očekuje zlato. Postavila je standarde visoko, a svi su zlato već počeli slaviti...

Riješila je ozljede

– To jest svojevrsni pritisak, ali ja to tako ne smatram. Ništa ne očekujem, želim biti ona prava u Berlinu i baciti kako treba. Dobro smo trenirali, spremna sam, zdrava sam, što je najbitnije. Sve je u Božjim rukama – kaže Sandra, koja nije imala vremena za odmor, a i neko se vrijeme borila s ozljedama.

– Nisam se imala baš vremena odmoriti, vratila sam se s priprema i malo sam umorna od treninga. Sada se idem u Berlin malo odmoriti i raditi glanc. Nakon Dijamantne lige u Dohi ozlijedila sam leđa, krpali smo leđa i spašavali Rim i London, a kada smo to napravili, dogodila se ozljeda gležnja, koja je na početku bila banalna, ali razvukla se na dva i pol tjedna. Moj medicinski tim i ja smo to riješili. Na meni je sada da se spakiram i odem na prvenstvo.

VIDEO Snimila Katarina Kušec

Sandra je svjesna da je u Berlinu čeka teška konkurencija.

– Uvjeti na prvenstvu, nadam se, bit će odlični jer ga organiziraju Nijemci. Najbolje bacačice diska oduvijek su bile iz Europe, znamo da su i Njemice bacale daleko... Moja prednost pred drugim djevojkama rezultatski je to što ja nisam onaj tip sportašice koja lovi zadnji vlak, ja sam tu fazu napravila još prošle godine u studenom i prosincu tako da samo uživam u plodovima svoga rada. Motivacije kod mene nikada ne manjka, meni konkurencija nikad nije bila nešto s čime se borim. Sama sam sebi najveća konkurencija.

Pamti Sandra dobro Berlin jer tamo je prije devet godina odradila svoje prvo seniorsko prvenstvo.

– Tada sam imala 19 godina, najmlađa sam bila u finalu. Mogu reći da sam djelomično zaboravila Berlin tako da se jedva čekam vratiti. Sjajna organizacija, vrhunski bacači...

Tada je završila na devetom mjestu, a sada lovi peto europsko zlato...

– To zvuči primamljivo, ali ne želim razmišljati o tome.

VIDEO Snimila Katarina Kušec

Na pitanje je li zadovoljna pripremama, samo je kratko odgovorila. 


– Izgledam li da nisam zadovoljna? – rekla je s osmijehom.

Dalje ne želi razmišljati.

– Želim biti odmorna, svježa, luda. Godinama sam u ovom sportu, kad se poklope svi uvjeti i kad sve bude tip-top, onda se može govoriti o nekim daljinama... Mirna sam, stabilna i čekam to bez emocija, poslije ćemo se razgovarati. Sve je moguće. Bacala sam palice na treningu i bila tehnički fantastična. Ako to tako tehnički uspijem s diskom, bit će super. Daljine su splet dobre forme, dana, idealnih uvjeta. Spremna sam i radit ću najbolje što znam, a ako sve bude kako treba, ne bojim se manje metara.

Finale Dijamantne lige

Činjenica je da Sandra u zadnje vrijeme nije imala daleke hice. No, ni to je sada ne zabrinjava.

– To je više grizlo mene nego vas. Mogla sam baciti dobro, ali jednostavno se nije poklapalo. Lijevi gležanj nije radio svoj posao, a on je bitan za taj zaokret i kad nemaš kontinuitet, nemaš osjećaj, a kad nemaš osjećaj, nemaš ni daljinu.

Nakon povratka s Europskog prvenstva već zna raspored.

– Čeka me 31. kolovoza Dijamantna liga u Bruxellesu, dolaze najbolje bacačice, osam najboljih je potvrđeno. Nakon EP-a vraćam se doma na nekoliko dana i onda krećem na pripreme glancati sve za Bruxelles – kazala je naša bacačica diska.

 

Komentara 1

GR
grodar
18:28 05.08.2018.

opet ova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije