Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon finala SP-a

Skandal! Savez mu zabranio nastup na EP-u jer je rasistički vrijeđao Francuze

HRvatska Francuska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/32
01.08.2018.
u 14:33

On tvrdi da je Savez podlegao medijskom pritisku i zbog toga donio nepovoljnu odluku za njegovu karijeru.

Skandal trese svijet atletike. Švicarski sprinter Pascal Mancini neće nastupiti na Europskom prvenstvu u Berlinu zbog rasističkih ispada nakon finala Svjetskog prvenstva u nogometu.

Mancini je kažnjen od strane Švicarskog atletskog saveza koji je jasno dao do znanja da neće trpjeti takvo ponašanje.

>>Pogledajte kako vatreni pjevaju glazbene hitove

Atletičar je, navode strani mediji, nakon finala Francuske i Hrvatske na svom Facebook profilu objavljivao neprimjerene stvari koje su bile iznimno rasističke, zbog čega je sad dobio kaznu.

Kako se navodi, Mancini je, između ostalog, objavio videozapis s majmunima nakon pobjede francuske reprezentacije u finalu SP-a, a dodao je i neke poruke rasističkog sadržaja.

Nakon odluke da ne smije na EP iako je dosad bio član štafete, Mancini se oglasio na društvenim mrežama i poručio da je Savez podlegao medijskom pritisku i zbog toga donio nepovoljnu odluku za njegovu karijeru.

>>Pogledajte koji velikani žele vatrene

Komentara 280

RK
Rodneral Križičević Rodnik
14:49 01.08.2018.

Admine jebi se i veliku nuždu pojedi. Zašto? Iz čista mira, kao što i ti brišeš komentare.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:26 01.08.2018.

Nisam rasist ali nisam ni daltonist.

Avatar niwrad
niwrad
15:06 01.08.2018.

Neofašisti obučeni u antifašiste i moralizatori ralativnog morala opet jurišaju na temeljna ljudska prava nevinog čovjeka i uništavanje njegove karijere zato jer je izrazio svoje mišljenje koje se njima ne sviđa. Paradoksalo, ti jurišnici doslovno vjeruju da su im majmuni pra, pra, pra djedovi, doslovno vjeruju da je moral relativan - kad npr. zagovaraju likvidacije nerođene djece, i doslovno, baš poput fašista, vrše atak na temeljna ljudska prava čovjeka koji nikome nije nanio nikakvo zlo. U civiliziranim društvima vrijeđanje osuđujemo kroz moralna pravila, prijekor, posramljivanje i sličnim metodama koje su u rangu emocionalne nelagode koju je drugima uzrokovao onaj koji je vrijeđao. Međutim pojedincu koji je vrijeđao ne uništavamo karijeru, ne oduzimamo mu pravo mišljenja i slobodnog izražavanja i ne prijetimo mu fizičkom silom. Dakle dotični može uspoređivati s majmunom koga kod hoće, međutim nitko mu zbog toga nema pravo raditi ono što napravili neofašisti iz atletskog saveza i ono što ljevičarska neofašistička ideologija podržava za sve koji se drznu reći nešto u kontekstu rase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije