Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

Sandra Perković i Josip Glasnović nosit će hrvatsku zastavu u Tokiju

Sandra Perković
Sanjin Strukić/Pixsell
16.06.2021.
u 16:00

Sandra Perković bit će prva hrvatska sportašica koja će nositi zastavu na svečanom otvaranju.

Atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović bit će nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. srpnja. 

Članovi Vijeća na taj su način pozdravili i odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da, sukladno zauzimanju za ravnopravnost spolova u sportu, stjegonoše u takvim prigodama budu po jedan sportaš i sportašica. 

Sandra Perković bit će prva hrvatska sportašica koja će nositi zastavu na svečanom otvaranju. Do sada su zastavu nosili Goran Ivanišević (1992), Perica Bukić (1996), Zoran Primorac (2000),  Dubravko Šimenc (2004), Ivano Balić (2008), Venio Losert (2012) i Josip Pavić (2016).

 

Za sada u Tokio ide 47 sportaša i sportašica, a brojka će se povećati ako će se na Igre plasirati košarkaši, te još netko od tenisača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije