Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJEFIKASNIJA MOMČAD

Salzburg postao rekorder u Europskoj ligi, a pomogao mu je i Dinamo

Dinamo - RB Salzburg
Goran Stanzl/PIXSELL
12.12.2014.
u 09:24

Zabili su 21 pogodak u šest utakmica, a dosad je rekord bio 18.

Zagrebački Dinamo, uz ostale sudionike skupine D Europske lige, 'pomogao' je nogometašima Salzburga u rušenju novog europskog rekorda!

Naime, Austrijanci su nakon trijumfa (5:1) protiv Astre u 6. kolu postigli ukupno čak 21 pogodak u skupini Europske lige što je apsolutni rekord. Dosad su najefikasniji bili Zenit, CSKA i Anderlecht - svi s po 18 pogodaka u skupini.

Iako su, teoretski, Austrijanci do ovog dosega došli trijumfom u 6. kolu nad Rumunjima, ipak su blamaže plavih u 3. i 4. kolu najviše 'pogurale' Red Bull. Dinamo je velikodušno dopustio Salzburgu da ih 'torpedira' čak devet puta u dvije utakmice (a, sjećamo se, lako su mogli primiti i još toliko...), Astrin je vratar po loptu u mrežu protiv Austrijanaca išao sedam puta, dok su Celticu u dva ogleda Alan, Soriano i društvo ukupno zabili pet pogodaka.

Dinamo se tako vezao uz još jedan europski rekord s negativnim predznakom...

U pozitivnijem tonu, Dinamo je nešto statistički vrlo zanimljivo učinio i u vlastitoj posljednjoj utakmici u skupini protiv Celtica. Naime, pobijedivši goste s 4:3 u Maksimiru, Dinamo je nanio prvi europski poraz Celticu u utakmici u kojoj su Škoti postigli tri pogotka.

Za kraj i nešto nevezano uz plave. Naime, Njemačka, Španjolska, Italija i Engleska imat će po šest predstavnika na proljeće u Ligi prvaka i Europskoj ligi, dok od ostalih europskih nacija nijedna nema više od tri predstavnika.

>> Pogledajte koje su sve momčadi prošle skupinu Europske lige

>> Salzburg osramotio Dinamo i na Maksimiru mu zabio pet komada!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije