Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klasik u subotu

Hrvatska je sve moćnija, a Francuzi su u čudu: Ovo dugo nismo vidjeli

Hrvatska Makedonija
Foto: EHF EURO
1/5
22.01.2016.
u 15:41

Zašto igramo sve bolje? Pa zato što na pripremama zbog velikog broja sitnih ozljeda nismo mogli zajedno trenirati. Ovdje to možemo – istaknuo je Babić

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Makedoniju sa 34:24, u prvoj utakmici drugog kruga na EP-u u Poljskoj. U Krakovu nas je dočekalo izuzetno hladno vrijeme i snijeg, ali su nam rukometaši zagrijali srca. Drugu utakmicu u nizu odigrali su na visokoj razini. Odigrali su bez ijedne primjedbe. Sve, baš sve je funkcioniralo kako treba, od obrane do napada, polukontre, kontre. Mirko Alilović kao da se naljutio na sve oko sebe i počeo je braniti onako kako on zna. Ako tako budu nastavili, ova momčad mogla bi otići čak do polufinala.

Susret pun emocija

Susret s Makedoncima bio je pun emocija. Na suparničkim klupama dva dobra prijatelja, Željko Babić i Ivica Obrvan.

– Prije puno godina Ivica mi je bio trener u Metoviću. Tko bi rekao da ću jednog dana igrati protiv njega i to na klupi Hrvatske – rekao je Željko Babić.

Kiro Lazarov danas u Barceloni igra s Markom Kopljarom, godinama je živio u Zagrebu. Hrvatsku jako voli. Igor Karačić i Luka Cindrić igraju u Vardaru s Manaskovim, Stoilovim i Filipom Lazarovim. Velko Markoski odnedavno igra za PPD Zagreb. Svi su se igrači prije utakmice srčano izgrlili, a onda je krenula Hrvatska. Silovito. Kao protiv Islanda. Obrana, obrana, obrana, a u napadu su šutevi sijevali sa svih strana. Borko Ristovski nije se mogao sastati s loptom. I dok se svi navijači nisu ni smjestili u ogromnoj Krakov areni, na semaforu je već bilo 7:1 za nas. 

– Nakon tri naporne utakmice u skupini ostali smo bez energije. Žao mi je što smo izgubili s ovako velikom razlikom. Oni su sve naše pogreške kažnjavali i dominirali su svih 60 minuta – rekao je Ivica Obrvan, naš trener na klupi Makedonije.

Željko Babić bio je "lud" od sreće. 

– "Uhvatili" smo drugu utakmicu u nizu. Šteta što s Francuzima ne igramo nakon tri dana stanke, već s Poljacima. Imao bih više vremena za pripremu. Zašto igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje? Pa zato što na pripremama zbog velikog broja sitnih ozljeda zajedno nismo mogli trenirati. Ovdje to sada možemo – istaknuo je Babić.

U dvije utakmice naša obrana potpuno je isključila dva velika igrača. Palmarsson i Kiro Lazarov nisu se uspjeli upisati u listu strijelaca. Možemo li u subotu (18.15) zaustaviti Nikolu Karabatića?

– Francuska je europski, svjetski i olimpijski prvak. Dat ćemo sve od sebe. Nego, moram pohvaliti ovu našu mladost – Mamić, Slišković, Šebetić. To su igrači koji će voditi glavnu riječ na EP-u u Hrvatskoj 2018. godine. I zato oni moraju ovdje igrati što više – rekao je Željko Babić. 

Francuzi se čudili

Francuski novinari namjeravali su gledati samo jedno poluvrijeme. Ostali su do kraja.

– Ovakav lepršavi rukomet mora se ostati gledati svih 60 minuta. Gledao sam Hrvatsku na posljednjih pet-šest natjecanja, ali ovako nešto nisam dugo vidio. Pa gdje ste našli ove mlade igrače!? – pitao se jedan od njih. 

Nismo ih našli. Oni su već dugo tu. Samo je trebao jedan hrabar trener da im da priliku. Babić je taj. Za sada ga karta ide. Igra poker, a dobiva sve aseve. Samo neka partija potraje što dulje.

Komentara 9

RM
R+Mkatolik
16:10 22.01.2016.

Iznad svih HRVATSKA!!!Tako se bori za svoju zemlju i tako se voli Hrvatska ma vidi se da ne igraju zbog love nego zbog časti a što se toga tiče mislim da smo u rukometu uvijek to imali samo nekad smo imali više a nekad manje sreće.Nemože se uvijek pobjedit a al smo već dugo u samom vrhu i nitkom nije lako igrat protiv nas to je bitno.

MA
majeltomoguce
16:01 22.01.2016.

Dosta sam kritizirao našu reprezentacu i i dalje stojim iza puno toga, no bez obzira na to imali smo dvije super utakmice i da više ništa ne naprave napravili su puno. Osobno me jako interesira Poljska, jer to je prava utakmica. Na stranu sa svima sa kojima smo do sada igrali, ali one prave utakmice tek dolaze. Ako odigramo dobro protiv Poljaka, e onda povlačim sve loše što sam rekao o ovoj reprezentaciji pa čak i ako izgubimo. Jer ja i dalje ne vjerujem da ovi dečki mogu dobiti neku reprezentaciju iz top 5 Europe.

Avatar Abcda
Abcda
10:44 23.01.2016.

Bit ce tesko. Neka, igramo najbolje kad je tesko ... Idemo Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije