Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Roma slavila protiv fenjeraša, nastupili Bradarić i Bašić

Serie A - AS Roma v Napoli
ALBERTO LINGRIA/REUTERS
29.01.2024.
u 23:19

Za domaći sastav je cijeli susret igrao Domagoj Bradarić, dok je Toma Bašić na terenu proveo 62. minute.

U posljednjem susretu 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na gostovanju pobijedila "fenjeraša" Salernitanu sa 2-1 upisavši drugu pobjedu u nizu.

Sve najvažnije dogodilo se u drugom dijelu.

Roma je povela u 51. minuti iz jedanaesterca kojeg je uspješno izveo Paulo Dybala. Kazneni udarac je skrivio Giulio Maggiore igravši rukom unutar šestnaesterca.

Na 2-0 je povisio Lorenzo Pellegrini u 66. minuti, a smanjio je Grigoris Kastanos četiri minute kasnije.

Za domaći sastav je cijeli susret igrao Domagoj Bradarić, dok je Toma Bašić na terenu proveo 62. minute.

Roma je ovom pobjedom napredovala s osmog na peto mjesto sa 35 bodova. Na vrhu ljestvice je Inter sa 54 boda, Juventus na drugom mjestu ima 53 boda, a ispred Rome su i Milan (46), te Atalanta (36).

Salernitana nakon 14. poraza sezone i dalje drži začelje ljestvice Serie A sa 12 bodova, šest manje od zone spasa.

Getafe bolji od Granade

U susretu 22. kola španjolskog nogometnog prvenstva Getafe je pobijedio Granadu sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u zadnja četiri kola, dok je Granada doživjela i treći poraz u nizu.

Domaćin je poveo golom Masona Greenwooda u 21. minuti, a na 2-0 je povisio Borja Mayoral u 36. minuti.

Granada se mogla vratiti u meč u 59. minuti, međutim bivši napadač zagrebačke Lokomotive Myrto Uzuni nije realizirao jedanaesterac. Pogodio je lijevu stativu.

Gosti su imali lijepu priliku i u 79. minuti, međutim udarac Oscara Melenda je David Soria obranio.

Getafe je ostao na 10. mjestu sa 29 bodova, dok je Granada na 19. poziciji sa 11 bodova, sa šest bodova manje od zone spasa.

Na vrhu je Girona sa 55 bodova, bodom više i susretom više od Real Madrida.

Valladolid bolji od Santandera, nastupili Jurić i Baturina, Biuk na klupi

U posljednjem susretu 24. kola druge španjolske lige Real Valladolid je pobijedio Racing Santander sa 3-1 uz nastupe hrvatskih nogometaša Stanka Jurića i Roka Baturine.

Anuar je doveo domaći sastav u vodstvo u 31. minuti, izjednačio je Peque Fernandez u 59. minuti, a pobjedu Valladolidu s dva gola u nizu donio je Victor Meseguer (67, 72).

Od 74. minute je domaći sastav igrao s igračem manje nakon isključenja Flaviena Boyoma.

Za pobjednički sastav je od 60. minute igrao Stanko Jurić, dok novo pojačanje Stipe Biuk nije ulazio u igru. Na suprotnoj strani je do 71. minute igrao Roko Baturina.

Valladolid je ovom pobjedom napredovao na peto mjesto "Segunde" sa 39 bodova, šest manje od lidera Leganesa. Racing Santander je 12. sa 33 boda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije