Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U pregovorima

Prosinečki: Želio bih biti izbornik BiH, razgovarat ćemo!

24.11.2017.
u 10:54

Ovih dana stižem u Hrvatsku i odradit ću razgovor s predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - rekao je Prosinečki

Robert Prosinečki broji zadnje dane svoje avanture s Azerbajdžanom. Veliki žuti nije produljio ugovor s nogometnom reprezentacijom s kojom je ipak napravio pomak.

U tome se svi slažu. Momčadi koja je bila čista egzotika, bitno je promijenio mentalitet. Jer, do njegova dolaska, Azerbajdžanci nikada nisu povezali dvije utakmice da nisu bili poraženi. Ovih dana vratit će se u Zagreb. U BiH nogometnom savezu već su u ‘niskom skipu’ iščekujući Robija.

1/12

- Ovih dana stižem u Hrvatsku i odradit ću razgovor s predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ne znam još ništa. Moram vidjeti kakav je njihov plan, pa ću onda odlučiti. Kontaktirali su me ljudi iz saveza BiH. Pregovarat ćemo idući tjedan kada se vratim kući, trenutno ne mogu ništa više reći o tome. Morat ću, naravno, vidjeti kakve zapravo ima ambicije Bosna i Hercegovina. Vjerujem da se može napraviti dobar posao, jer zaista imaju vrhunske igrače- istaknuo je Prosinečki.

Samo vas zanima posao u nekoj od reprezentacija?

- Zanima me trenerski posao. Ali sve momčadi i reprezentacije u pravilu imaju svoje trenere. Vidjet ćemo što će ispasti u periodu koji dolazi - ističe Prosinečki.

Zadnjih tjedana spominjala se i slovenska nacionalna vrsta, nekolicina klubova...

- Još nemam nikakvu konkretniju ponudu. Pričekat ću - kaže Prosinečki.

Kada je potencijalni angažman u reprezentaciji Bosne i Hercegovine u pitanju, velika prepreka sigurno je i plaća Roberta Prosinečkog. U Azerbajdžanu je imao oko milijun eura, na stolu zadnju ponudu za novi ugovor 1,5 milijuna eura.

Teško da će bitno ispod tog iznosa prihvatiti novi izazov. Pitanje je koliku BiH može ponuditi plaću. Vjerojatno ne više od onih 350 -400 tisuća eura koliko su nedavno ponudili Slovenci koje je Prosinečki glatko odbio.

Kada su hrvatski treneri s inozemnim angažmanom u pitanju, zanimljiva informacija pojavila se jučer. Naime, među kandidatima za novog izbornika Uzbekistana su Slaven Bilić i Branko Ivanković. Uzbekistanci su na 80. mjestu Fifine ljestvice, a najbolji im je plasman 45. pozicija iz 2006. godine. Nikada se nisu plasirali na veliko natjecanje.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 8

Avatar Papatest
Papatest
12:22 24.11.2017.

Žuti fučkaš Bosnu drži se ti šanka

DU
Deleted user
21:54 24.11.2017.

Roberte, ti si četnik i uvijek ćeš biti četnik!

DU
Deleted user
11:25 24.11.2017.

ne brini naci ce se neka velika rvatina s jednom rukom na srcu a drugom u tvom i mom djepu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije