Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žuti iz Bakua

Prosinečki: Dalić je vratio pozitivnu emociju, poput one naše iz 1998.!

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
13.11.2017.
u 19:31

Sve to utječe na igrače, prazne tribine, zvižduci, negativan pristup, teorije o Mamiću, Šukeru, poštenju, nepoštenju... Dalić je to promijenio - kaže Prosinečki

Nogometni razgovori zanimljivi su s onima koji razumiju. Robert Prosinečki jedan je od njih. Veliki žuti javio nam se iz Bakua. S bivšim poslodavcima u Azerbajdžanu, prije odjave, mora odraditi još neke detalje.

Robiju smo servirali premisu o četvorici igrača koji su u zadnjem kvalifikacijskom ciklusu demonstrirali izniman značaj u igri naše reprezentacije. Prvi je, naravno, Luka Modrić. Realov veznjak koji individualnom klasom pravi razliku na travnjaku, donosi mirnoću i autoritet u našoj igri. Netko je ovih dana opet spomenuo sintagmu o ‘kontroliranom nogometu’ koji igra naša reprezentacija. Onu čuvenu koju je svojedobno patentirao Kruno Jurčić.

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
1/15

- Luka Modrić u reprezentaciju donosi samopouzdanje koje je akumulirao zahvaljujući sjajnim igrama u madridskom Realu. Tamo je već dulje vrijeme glavni igrač, on je njihov motor. Takvu ulogu na sebe je preuzeo i u reprezentaciji. To je logičan slijed stvari. Nije neka posebna mudrost konstatirati da je on naš najvažniji igrač - počeo je Robert Prosinečki.

Ivan Perišić možda u zadnje vrijeme nije pokazivao konstantnost svoje forme. No, njegov status na europskoj razini svim je našim protivnicima noćna mora.

- Perišić je jedno vrijeme bio naš najbolji igrač. Sigurno će i na SP-u biti jedan od naših najvažnijih igrača. Njegove moderne karakteristike ono je što ga čini drugačijim. Ima nevjerojatnu fizičku moć ponavljanja, igru u oba smjera, odličnu tehniku... I što je jako važno zabija dosta pogodaka. Posebno je važna njegova sposobnost da protivnika ugrozi ulascima iz drugog plana. Dosta pogodaka postiže glavom, što je još jedna važna karakteristika za igrače njegove pozicije... - ističe Prosinečki.

Kada pričaju o Mariju Mandžukiću, svi svjetski treneri ističu njegov pošten pristup igri i odnosu prema momčadi.

- Mandžo je igrao u najvećim klubovima. Ponekad smo kritični prema njemu jer ne zabija toliko redovito, s obzirom na njegovu poziciju, da ne igra kao u Juventusu... No, on će uvijek dati maksimum i nikada se neće štedjeti. Baš zbog toga ima poseban značaj za mentalni pristup cijele momčadi - kaže Žuti.

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
1/21

Ne bi bilo pošteno Domagoja Vidu u ovo odabrano društvo ugurati samo zbog balansa po linijama. Dapače, bez pretjerivanja, za Vidu možemo kazati da je bio jedan od naših najkonstantnijih igrača u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Njegova igra već dulje vrijeme je iznad renomea ukrajinske lige i kijevskog Dinama.

- Upravo tako, konstanta je ono što mi prvo pada na um! Također, zabio je važan pogodak protiv Kosova. Ne mogu govoriti o tome je li prerastao kijevski Dinamo jer sam malo gledao njegove izvedbe u klubu. No, sjajno igra za Hrvatsku. Krasi ga skok i čvrstina, a popravio je i pas-igru. Puno puta je pokazao da se zna ubaciti... - kaže Robi.

Zadnjih mjesec dana od smjene Ante Čačića, odnosno ustoličenja Zlatka Dalića, najviše je profitirala momčad. Posebice što je oko nacionalne vrste opet opipljivo pozitivno ozračje. A mentalna komponenta iznimno je važna i zna biti ključna u izvedbi momčadi. Potvrdit će to i Prosinečki.

- Nema velikog rezultata bez pozitivne emocije oko reprezentacije. Od medija, navijača, javnosti... Igrači trebaju pune tribine i podršku kakvu smo mi imali 1998. godine. Znaju to svi koji su bili igrači. Najlakše je kritizirati iz trosjeda ili dvosjeda. Sve to utječe na igrače, prazne tribine, zvižduci, negativan pristup, teorije o Mamiću, Šukeru, poštenju, nepoštenju... Dalić je to promijenio. Dobili smo pozitivu, imamo više želje, brži smo, čvršći... Čak su i bekovi proigrali... - zaključio je Prosinečki. 

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo
1/25

Komentara 13

PR
prajdali100
19:50 13.11.2017.

Kako se sa ovim nose placenici iz Indexa !!? Zašto se bagra ušutila ? Sve za Hrvatsku,Hrvatsku ni za što !!!

MA
..Marsijanac
20:29 13.11.2017.

Naprijed kockasti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tu su jos Kovacic, Pjaca, Rog, Badelj, Corluka, Jedvaj i mozda jos netko iz mladjeg narastaja . Vamos Croatia, vamos!

DU
Deleted user
20:05 13.11.2017.

Dalić je čovjek iz naroda nešto kao Ćiro.Zna kako motivirati igrače a i zna kako se približiti navijačima.Skromnost je vrlina koju Dalić ima a igrači i navijači to osjete i sinergija je tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije