Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadra šokirani odlukom

Sinovčić: Nije bilo razloga za ukidanje licencije Zadru

Reno Sinovčić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
23.05.2015.
u 12:20

'Saniran je porezni dug prema državi, nema više dugova prema igračima, stadion je dobio brojač ulaznica.'

Kako je među nogometašima Zadra primljena vijest iz Hrvatskog nogometnog saveza o uskraćivanju prvoligaške licencije?

- Šokirani smo! Odlučili su da idemo u drugu ligu tendenciozno izabravši termin uoči dviju odlučujućih utakmica za ostanak. Kome se s time ide na ruku? I kako sad motivirati igrače? Nitko više ne razmišlja o utakmici sa Slavenom Belupom, nego se svi igrači pitaju je li to moguće? No, nećemo se predati, moramo pobjeđivati i žalit ćemo se HOO-u - rekao je predsjednik Nadzornog odbora NK Zadra i najstariji igrač Prve hrvatske nogometne lige, 40-godišnji Jakov Surać.

Neugodno iznenađen ukidanjem licencije za igranje na Stanovima, Surać sumnja u regularnost prvenstva.

Uložili u infrastrukturu

- Pa ni utakmice se u posljednjim kolima ne igraju u isto vrijeme. Mi priznajemo da uvjeti nisu baš najbolji za novinare, ali ni mnogi drugi nemaju bolje uvjete. Uložili smo u infrastrukturu i nije pitanje u tome. Nešto je drugo posrijedi. Ne mogu govoriti o nalazu revizorske kuće jer ne znam što se navodi, ali svakako je sve vidljivo iz tendenciozno izabranog termina u kojem nam je dok smo bili u autobusu na putu na odlučujuću utakmicu priopćeno da idemo u drugu ligu - dodao je Surać.

Trener Zadra Igor Štimac nije bio dostupan za komentar najnovije situacije u kojoj se našao njegov klub. Posljednja dva dana bio je posvećen isključivo momčadi i pripremi za utakmicu sa Slavenom Belupom.

Međutim, oglasio se Reno Sinovčić, dugogodišnji Zadrov vanjski stručni suradnik i glavni čovjek kluba iz Stanova. Otkad je klub preoblikovan u š.d.d., Sinovčić više nema funkciju u klubu.

- Nema logike za takvu odluku Komisije za licenciranje. Koliko znam, NK Zadar napravio je velike iskorake prema dobivanju prvoligaške licencije. Bilo je primjedaba da klub nema brojač ulaznica, pa je postavljen na stadion. Prema prošlogodišnjem financijskom izvješću, klub je bio dužan državi, no i taj dug je od tada podmiren. Koliko znam, nema više ni dugova prema igračima, pa zaista ne znam koji bi to razlozi mogli biti za najnoviju odluku - dodao je Sinovčić, uz ogradu kako je dulje vrijeme već izvan kluba i nema uvid u njegovo financijsko poslovanje.

U 1. HNL proveli 22 sezone

Tako ispada da su spasilačke misije Ćire Blaževića i Igora Štimca ove sezone u Stanovima bile uzaludne. Ne dogodi li se kakav senzacionalan preokret, na primjer da dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić zamoli Komisiju za licenciranje da preispita svoju odluku, NK Zadar napustit će prvoligaško društvo u kojemu je proveo 22 sezone. Drugoligaš je bio u sezonama 2005./2006. i 2006./2007.

>>Davor Vugrinec se nakon 23 godine oprostio od nogometa!

>>Igram u HNL-u od '92., a najteže bitke vodio sam sa Žutim, Rapaićem i Modrićem

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije