Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAJMANJE IKAD'

ANKETA Reakcije na milimetarsko zaleđe Hrvatske: Suci su dobri, VAR uništava nogomet

Minimalno zaleđe Lovrena
Foto: Screenshot: HRT
1/4
02.12.2022.
u 07:38

Navijači na društvenim mrežama smatraju kako ga Taylor nije trebao dosuditi. I dok neki misle kako je kriv sudac na terenu, drugi kao krivca vide VAR tehnologiju. Je li trebao dosuditi ili ne - glasujte na kraju članka

Hrvatska nogometna reprezentacija prošla je u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon zanimljivog remija (0:0) s Belgijom. Susret je uz šanse obilježilo i možda najmanje zaleđe u povijesti nogometa, kako je to dočarao sudački stručnjak Marijo Strahonja komentirajući nakon utakmice. 

>> Specijalna SP emisija, delirij u redakciji Večernjeg zbog Gvardiola, pogledajte raspravu i analizu nakon plasmana u nokaut fazu 

Vatreni su u 16. minuti dobili kazneni udarac nakon prekršaja Carrasca nad Kramarićem. No, Modrić nije bio priliku izvesti loptu s 11 metara jer je sudac poništio odluku nakon VAR-a.

Sudac Taylor svirao je zaleđe jer je Lovren prije jedanaesterca bio najbliži vrataru Belgije. No, radilo se doslovno o milimetarskom zaleđu.

- Ovo nikad ne bi trebao biti offside - piše jedan korisnik Twittera u komentarima.

- Suci uništavaju Svjetsko prvenstvo - kazao je drugi, misleći na greške koje su dosad ljudi u crnom dosad činili u Kataru, na što mu jedan odgovorio:

- Suci su dobri, VAR je taj koji uništava prekrasnu igru koju toliko volimo.

- VAR uništava nogomet, pogotovo s ovim novim sustavom - zaključio je još jedan od niza komentara. 

Hrvatska je i bez kaznenog udarca prošla dalje. Kapetan Luka Modrić osvrnuo se na susret po njegovom završetku.

- Ostavili smo sve na terenu. Od prvog do posljednjega. Stručni stožer također, svi igrači na klupi. Svi smo dali sve i vratilo nam se. Prvi cilj smo ostvarili, ali idemo dalje - izjavio je.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium - Ahmad Bin Ali Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 1, 2022 Croatia's Luka Modric and Josko Gvardiol celebrate after the match as Croatia qualify for the knockout stages REUTERS/Stephane Mahe Photo: STEPHANE MAHE/REUTERS
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS

Nije bilo lako ni navijačima, bilo da su gledali na stadionu ili pred televizijskim ekranima.

- Uhhh, strašno, svi smo se tresli, ali na kraju smo prošli. No drhtanje zbog rezultata sastavni je dio nogometa i tko to ne može preživjeti, bio igrač, trener ili navijač, bolje da se ostavi nogometa - rekao nam je bivši reprezentativac Danijel Pranjić.

Vatreni su već i doznali protivnika u osmini finala. Nakon što su s 2:1 iznanedili Španjolce, Japan je osvojio skupinu E pa ćemo protiv njih igrati za četvrfinale. Zanimljivo je da je Njemačka u navedenoj grupi završila kao treća i neće nastaviti natjecanje. 

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 83

PU
Pukovnik
07:47 02.12.2022.

Nije u VAR-u problem nego u Hrvatskoj. Sudac bi svakoj velikoj zapadnoj naciji dosudio 11erac. To je otvorena diskriminacija ali i ona nas nije mogla slomiti.

Avatar southman
southman
07:48 02.12.2022.

to i nije bilo zaleđe. Crta je povučena kada je lopovima u VAR sobi odgovaralo.

AC
acer7
08:16 02.12.2022.

Ovo je direktni dokaz diskriminacije Hrvatske. dal bi drugima tako sudili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije