Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna karijera

Raphael Varane šokirao Francuze, odlazi u mirovinu s 29 godina: Vrijeme je za kraj

Premier League - Arsenal v Manchester United
Foto: David Klein/REUTERS
1/3
02.02.2023.
u 14:45

Finale protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u kojem je osvojio srebro, bio je Varaneov 93. nastup za nacionalnu vrstu.

Francuska nogometna javnost ostala je u šoku nakon što je objavljena vijest da Raphael Varane odlazi u reprezentativnu mirovinu. Naime, Le Parisien javlja da se povlači jer mu je igranje za klub i reprezentaciju postalo fizički i psihički prenaporno.

Varane ima samo 29 godina, zato je ta vijest toliko i odjeknula, ali on je samo jedan u nizu francuskih nogometaša koji su u posljednje vrijeme napustili redove trikolora. Od reprezentativnog nogometa oprostili su se i golmani Hugo Lloris i Steve Mandanda, ali i Karim Benzema, a sada to čini i ovaj stoper Manchester Uniteda.

Finale protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u kojem je osvojio srebro, bio je Varaneov 93. nastup za nacionalnu vrstu. S reprezentacijom ima i srebro s Europskog prvenstva te zlato sa SP-a.

Svoju odluku o napuštanju reprezentacije već je podijelio s izbornikom Didierom Deschampsom.

- Predstavljati našu divnu zemlju čitavo desetljeće je najveća čast u mom životu. Osjećao sam veliki ponos svaki put kad sam obukao plavi dres. Dužnost je bila dati sve od sebe, igrati srcem i dati sve od sebe za pobjedu. Razmišljao sam o ovom dugo i odlučio sam da je pravo vrijeme da završim internacionalnu karijeru - poručio je Raphael Varane na društvenim mrežama.

Za Francusku je debitirao 2013., a upisao je pet pogodaka u ovih 10 godina. 

Varane je imao blistavu karijeru u Real Madridu s kojim je osvojio sve što je mogao, a od 2021. godine odlučio se za transfer u Manchester United. Imao je problema s ozljedama, ali polako vraća formu, baš kao i sam klub. 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berri
21:06 02.02.2023.

Francuska je nogometna velesila i neće osjetiti njegov odlazak. Ima svjetsko zlato, ima svjetsko srebro, neka i drugi nešto osvoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije