Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometni izvanzemaljci

Prosinečki: Messi će biti veći od Diega

Lionel Messi
Reuters
19.03.2010.
u 12:35

- Lionel postiže više pogodaka, brži je, dribling im je podjednak, klupski je već sad uspješniji, no još nije bio prvak svijeta - kaže Robert Prosinečki.

– Messi je moj nasljednik, sad to mogu legitimno reći – ustvrdio je prije nekoliko godina Diego Armando Maradona, prema mnogima najbolji nogometaš u povijesti te čarobne igre.

Je li samo nasljednik ili će Lionel jednog dana postati i veći od svog današnjeg izbornika i slavnog prethodnika?

Najbolji protiv najjačih

– Pa, kad danas gledam što je Messi učinio do svoje 23. godine, a što je napravio Maradona, usudio bih se reći da ga može nadmašiti – rekao je Robert Prosinečki, nenadmašni vezni igrač, virtuoz koji ima kredibilitet usporediti dvojicu omalenih genijalaca.

Maradona je bio "mali zeleni", Messi je tu negdje.

– Lionel postiže više pogodaka, čini mi se da je brži s loptom. Podjednako su dobri u vođenju, u slalomu između igrača, dakle driblinzi su podjednaki. Kad govorimo o udarcu izvana, s dvadeset i više metara, i tu su podjednako dobri. Teško je reći, ali kada  se na kraju Messijeve karijere budu svodili računi, mogao bi nadmašiti velikog Maradonu – reći će Prosinečki.

Zgodno je primijetiti da dvojicu argentinskih genijalaca i Prosinečkog spajaju dvije "sitnice". Sva trojica igrala su za veliku Barcelonu, a usto su i sva trojica proglašavana najboljim svjetskim nogometašima u juniorskom uzrastu. Prosinečki će već sada Messija proglasiti većim klupskim igračem.

– Dvaput je bio europski prvak, s lakoćom osvaja nacionalna prvenstva. Diego je s Napolijem napravio čudo, osvojio je Kup Uefe.

No, ostala je ipak jedna sitnica. Maradona je bio prvak svijeta sa svojom Argentinom.

– Istina, zapravo je ta 1986. godina i Božja ruka njegovo remek-djelo koje ga vodi u besmrtnost. Pred Messijem je još taj izazov. No, obojica su odlučivala velike, teške utakmice, najbolji su zapravo protiv najjačih.

Pocrvenio u debiju

Sličnosti u karijerama argentinskom su se dvojcu ispreplitale. Obojica su debitirala za reprezentaciju protiv Mađarske, s tom razlikom što je Messi bio godinu i pol stariji od Maradone, a usto je dobio i crveni karton.

U Europu su iz Argentine stigli u isti klub, glasovitu Barcu. Messi dolazi iz Rosarija, prve korake načinio je u klubu Newells Old Boys, gdje je Maradona na kraju karijere odigrao sedam utakmica. Zajedno će u lipnju i prvim danima srpnja pokušati u JAR-u Argentinu dovesti na svjetski tron. Tada bi Messi postao broj 1!

Komentara 4

DO
domingo1981
12:54 19.03.2010.

Ali jednoga nemoze nadmasiti: Veldina Karica!

OB
-obrisani-
14:18 19.03.2010.

nakon maradone, jedino su se messi, zidane i ronaldinho uspjeli približiti savršenstvu igre od malog zelenog. ronaldo(brazilski) je bio po talentu istu tu negdje,al su ga zajeb*** ozljede.

HO
hotfishlake
15:47 19.03.2010.

messi je jos mlad. nikad se ne zna kako se jos moze razviti. no maradona je je jos uvijek jedan jedini. messi je napadac, maradona je bio razigravac, strijelac, sve. maradona nije imao xavija i iniestu, morao je sve sam i razigravati i zabijati. ako messi razinu iz barce postigne u nacionalnom dresu onda ce njih dvojica biti prispodobivi, prije ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije