Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA VATRENE

Pročitajte što svjetski mediji pišu o drami Hrvatske, svi ponavljaju samo jednu stvar!

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
05.12.2022.
u 18:50

"Negdje u Zagrebu se sada gradi spomenik Dominiku Livakoviću", navodi britanski BBC.

Hrvatska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Izbacili smo Japance na jedanaesterce nakon što je poslije 120 minuta igre bilo 1:1. Svjetski mediji pišu hvalospjeve o Dominiku Livakoviću koji je briljirao u raspucavanju. "Negdje u Zagrebu se sada gradi spomenik Dominiku Livakoviću", navodi britanski BBC.

"Livaković obranio tri jedanaesterca Japancima. Imamo najboljeg igrača utakmice", navodi španjolska Marca.

"Hrvatska je koketirala s katastrofom, ali je ponovo preživjela zahvaljujući snažnim rukama svoga vratara", piše španjolski AS.

"Heroj Livaković poslao Japance kući", navodi engleski Guardian.

"Kakva drama, Hrvatska je prošla u četvrtfinale nakon što je na jedanaesterce slavila s 4:2", piše njemački Bild.

"Livaković je postao junak jer je obranio tri od četiri japanska penala, a zabio je samo Asano. Pašalić je izveo jedanaesterac za pobjedu, a Hrvatska je dobila jedanaesterce s 3:1", piše popularni nogometni portal Goal.

"Perišić je golom za 1:1 prestigao Šukera po broju golova za Hrvatsku na velikim natjecanjima, a onda je na scenu stupio Livaković s tri obrane", donosi francuski L'Equipe.

"Hrvatski vratar Dominik Livaković obranio je tri jedanaesterca prije nego što je Mario Pašalić zabio pobjednički udarac u pobjedi nad Japanom od 3:1", piše agencija Reuters.

>> Pogledajte galeriju slavlja

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru
1/12

"U raspucavanju je hrvatski vratar Dominik Livaković obranio prva dva udarca Japanaca i donio svojoj momčadi veliku prednost. Zatim je obranio i treći u četvrtom pokušaju Japana", navodi američki CNN.

"Japanski krah, kad je konačno došao, izgledao je rutinski, administrativno, kao kvačica u još jednu kućicu. Mario Pašalić polako je hodao od centra do bijele točke. Uzeo je loptu, stavio je na točku i uzeo par koraka zaleta. Bez ikakve pompe, zakucao ju je u kut Gondina gola. To je bilo to", navodi američki New York Times.

"Očajni penali izbacili su Japance sa Svjetskog prvenstva. Ruku na srce, s druge strane bili su eksperti za ovakve situacije. Hrvatska je na zadnjem SP-u dvaput prolazila na penale, a ovdje je junak bio Dominik Livaković", piše engleski Daily Mail.

>> Pogledajte hrvatske navijače na utakmici s Japanom

 

Komentara 101

V0
Vlaskoulicanec3.0
18:58 05.12.2022.

Ljudi moji, da više uopće ne izađemo na teren, osma smo najbolja momčad svijeta!!! Tko će se sjećati drame, rezultat je taj koji se pamti a on glasi 4:2 za nas!!! Hrvatska zauvijek!!!

VO
Votum
18:57 05.12.2022.

Naklon Livakoviću iz Splita 🙂

FR
freeshooter
18:58 05.12.2022.

...sve više vjerujem u Dalićevu božju energiju... odigrali smo loše, energetski ispuhani, neprecizni u dodavanjima, preskakanje igre... a opet smo bili veliki, ovako pobijediti i kada nam ne ide, sa pričuvama, mogu samo najveći... bravo Vatreni, bravo čudesni Livi... proslaviti, odmoriti se i sada bez grča ići na pobjedu za polufinale... ajmooo vatreni na velikom ste putu, idemo dalje...korak po korak... ajmo ovaj put do zlata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije