Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI BEZ TRENERA

Priča oko Kopića i Štimca pokazuje kakav kaos vlada u Hajduku

Željko Kopić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
06.09.2018.
u 10:13

Sada je sasvim jasno. Napori Hajdukova predsjednika Jasmina Huljaja nisu imali nikakav učinak.

Željko Kopić više nije trener splitske momčadi, iako je Huljaj samo dan prije odradio gotovo dvosatni sastanak s igračima. Sa Sašom Bjelanovićem, sportskim direktorom kluba, uvjeravao je dečke da je Kopić najbolja opcija i da samo zajedničkim snagama mogu prebroditi krizu.

>> Pogledajte razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

Iako je i njemu bilo jasno da je Kopić izgubio autoritet među igračima u svlačionici i da je rastanak neizbježan.

Nije to pravi put

A on se dogodio jučer poslijepodne kada su, navodno, pripadnici Torcide stigli u klub i donijeli dokaze da se Kopić sastao s Igorom Štimcem. Poznato je da bivši hrvatski reprezentativac nije u najboljim odnosima s torcidom. Često je Štimac, između ostaloga, kritizirao rad kluba na svim razinama.

Bez obzira na obostrane nesimpatije ili kako to već želite nazvati, ovakav sastanak ili bilo kakav sličan, ne bi smio biti glavni razlog otkaza treneru. Ako je zbog nečeg Kopić trebao otići, onda je to loša igra njegove momčadi, nepostojanje mehanizama igre, posebice prema naprijed, stanje u svlačionici, govor tijela igrača... Odnosno, loši rezultati. Dakle, čista struka. Uostalom, zbog čega je Kopić i doveden.

Najnoviji događaji na Poljudu jasno sugeriraju kako je klub daleko od pravog smjera u kojem bi takva institucija trebala ići.

Ako će Huljaj na ovakav način i dalje ‘tražiti svoj autoritet’, onda je na krivom putu koji neće dobro završiti po njegove ambicije. Jer, niti 24 sata nakon što je odlučio postaviti nove standarde o dužem trajanju Hajdukovih trenera, stvari su potpuno izmaknule kontroli.

Podsjetimo, samo dan ranije ustvrdio je da će promijeniti praksu po kojoj su treneri na klupi Hajduka trajali u prosjeku desetak mjeseci.

Kako smo već ranije pisali, jedna od najvećih rezultatskih i upravljačkih kriza splitskom kluba očito će se nastaviti i u tjednima koji dolaze.

Momčad, koja je očito okrenula leđa treneru, više nije mogla trpjeti pritisak s tribina, gađanje bakljama i prijetnje batinama... A tko normalan može!?

No, zanimljivo zvuči priča po kojoj je Huljaj prije dva dana sve dogovorio s Igorom Tudorom i Marijem Stanićem, a dan kasnije se predomislio!? Mario Stanić bi u cijelu priču ušao kao koordinator struke. Nema sumnje da bi Stanićev dolazak u Hajduk donio neke nove pozitivne struje.

Tudor je već bio prelomio da dolazi u Hajduk, sigurno se nije mogao načuditi reakcijama na Poljudu!

Pitanje je hoće li sada Tudor odbiti Huljaja nakon ovakvog raspleta događaja. Hajdukov predsjednik već je ‘okrenuo’ Tudorov broj.

Opcija je i Edoardo Reja

Druga opcija za trenera navodno je opet Edoardo Reja koji je već jednom izvlačio Hajduk nakon lošeg početka sezone.

Dobro će momčadi doći reprezentativna stanka, možda Kopićev odlazak zaista izazove nekakvu pozitivnu reakciju. Nije to rijetka pojava u sportu.

U sljedećem kolu Prve HNL, Hajduku u goste dolazi Rudeš, momčad koja ih je lani pobjeđivala.

Doduše, ovo je Rudeš u bitno izmijenjenom sastavu, no daleko od toga da Ivan Matić, trener momčadi iz zapadnog dijela Zagreba ne smišlja kako srušiti Splićane.

Ovih dana sigurno slijede novi pregovori, a iz splitskog kluba jučer se nisu javili službenim priopćenjem.

Ključne riječi

Komentara 17

OV
Ovozemaljski
10:40 06.09.2018.

Smijenili Kosa, pa Kopića, istukli Memolu i Futcasa, napravili svastiku, prekinuli utakmicu sa bakljadom protiv Italije u Italiji, protiv Češke na Euru, pucali u Mamića, udarili Mamića šakom u glavu,.vikali Janici da je sve i svašta, zaratili sa svima, hrpica od 200 huligana sramoti cijelu državu i da ne postoji nitko i ništa u ovoj zemlji da im stane na rep. Treba pitati izvršnu vlast kada misle isušit tu močvaru i lokalnu vlast do kada misle dopuštati taj teror nad Hajdukom!

AR
Artukovic
11:06 06.09.2018.

Cuj to....Torcida im donjela dokaz da se sastao sa Štimcem.Sad ce Torcida odlucivsti ko ce sa kim kavu popiti.Uzas

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:54 06.09.2018.

Ovo s hajdukom je super zabavno, svakih 5 minuta nova afera. Čini se da su dostigli i severinu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije