Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI SRBIN

Prepoznajete li ga? Zezali ga zbog debljine, sad proglašen najboljim na svijetu

Foto: Twitter
1/3
09.06.2021.
u 10:08

"Ovo je individualno priznanje, ali ne bih mogao bez vas. Vi ste dio ovoga, hvala vam," poručio je Jokić suigračima nakon što je dobio nagradu

Prije 10 godina na Facebooku je osvanuo jedan status. 

- Hoće netko na basket?

Nije dobio ni jedan odgovor.

Danas je taj korisnik Facebooka centar Denver Nuggetsa, srpski reprezentativac Nikola Jokić (26), proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača NBA lige u sezoni 2020/21.

Jokić je tek peti neeamerički igrač osvajač nagrade za MVP-a nakon Nigerijca Hakeema Olajuwona (1994), Kanađanina Stevea Nasha (2005, 2006), Nijemca Dirka Nowitzkog (2007) i Grka Giannisa Antetokounmpa (2019, 2020). Kao 41. pick NBA drafta iz 2014. godine postao je ujedno i najniže rangirani igrač osvajač ove nagrade.

Ujedno je i prvi MVP koji je odigrao sve utakmice u sezoni, a posljednji je to učinio Kobe Bryant 2008. godine. U 72 utakmice ove sezone Jokić je imao prosjek od 26.4 koša, 10.8 skokova i 8.3 asistencije. Bio je najbolji u "double-double" učinku (60), a drugi po "triple-doubleovima" (16).

"Ovo je individualno priznanje, ali ne bih mogao bez vas. Vi ste dio ovoga, hvala vam," poručio je Jokić suigračima nakon što je dobio nagradu.

"Mislim da sam imao najbolju sezonu u životu i ovaj trofej služi kao šlag na torti," komentirao je Jokić u emisiji TNT.

Jokić je u glasovanju dobio 971 glas, drugi je bio Joel Embiid (Philadelphia 76ers) sa 586, a treći Stephen Curry (Golden State Warriors) sa 453 glasa.

​Jokić je rođen u Somboru, a teško je netko mogao pretpostaviti da će taj bucko postati košarkaška zvijezda. Na košarku ga je upisao tata iako Nikola nije bio oduševljen tom idejom jer nije imao tjelesne predispozicije. Više je volio utrke konja nego košarku. – Tada sam bio niži i puniji, ali moj otac je bio zaljubljenik u košarku i morao sam ići. Budući da nisam bio visok, stavili su me na poziciju plejmejkera, što je pridonijelo kvaliteti mojih dodavanja – rekao je jednom Jokić.



Stalno je imao problema s kilogramima.

– Prije nego što sam izrastao, bio sam debeli plejmejker – rekao je Jokić kojeg su često zadirkivali zbog viška kilograma. Probleme s kilogramima imao je sve do pandemije koronavirusa. Tada je stanku iskoristio kako bi naporno trenirao i doveo se u formu. Jokićeva je tajna u tome što na sve gleda kao na zabavu.

– Svaku utakmicu doživljavam kao "partiju basketa" kod kuće u Srbiji – rekao je jednom.

Ključne riječi

Komentara 3

PR
pravednik2
10:38 09.06.2021.

Čestitka momku. Dokaz da se naporan rad može isplatiti.

MA
Mama
10:58 09.06.2021.

čestitke

NE
Nenadnbgd
12:10 09.06.2021.

Najveća kocentracija vrhunskih sportista po broju stanovnika u svetu, niko nam nije ravan. Balkane, Balkane moj ... Veliki pozdrav za Somborca. Majstore neda si bio najbolji ove sezone u Nba nego si im ... ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije