Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava veličina

Preminuo legendarni trener s najviše pobjeda u ligi

Don Shula
Foto: PA/Pixsell
05.05.2020.
u 00:22

S 328 pobjeda Shula je i dalje trener s najviše pobjeda u povijesti NFL-a, 10 više od drugog Georgea Halasa, dok je na trećem mjestu aktualni trener New England Patriotsa Bill Belichick s 273 pobjede

Jedan od najboljih trenera u povijesti američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) Don Shula preminuo je u ponedjeljak u dobi od 90 godina, objavila je momčad Miami Dolphinsa koju je vodio čak 25 godina i s kojom je osvojio dva naslova prvaka.

"Trener Shula je bio jedan od rijetkih ljudi koji su iskazivali pravu veličinu u svakom aspektu svog života. Nedostajat će mnogima, ali njegova ostavština će ostati", izjavio je izvršni direktor Dolphinsa Tom Garfinkel.

Shula je vodio Dolphinse od 1970. do 1995. godine te je s momčadi iz Miamija osvojio "Super Bowl" 1973. i 1974. godine. U sezoni 1972/73. Shula i Dolphinsi su ostvarili jedinu savršenu sezonu u povijesti pobijedivši u svim utakmicama kako u ligaškom dijelu sezone (14-0) tako i u doigravanju (3-0).

Uz dva naslova prvaka, Shula je vodio Dolphinse do još tri nastupa u Super Bowlu, 1972. je izgubio od Dallas Cowboysa, 1983. od Washington Redskinsa, a 1985. od San Francisco 49ersa. Prije Dolphinsa je od 1963. do 1969. vodio Baltimore Coltse s kojima je 1969. izgubio Super Bowl od New York Jetsa.

S 328 pobjeda Shula je i dalje trener s najviše pobjeda u povijesti NFL-a, 10 više od drugog Georgea Halasa, dok je na trećem mjestu aktualni trener New England Patriotsa Bill Belichick s 273 pobjede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije