Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJMOVI TALIJANA

Prandelli: Bili smo fizički nemoćni, ali dostojanstveno smo izgubili

Finale (1)
DPA/Pixsell
01.07.2012.
u 23:05

- Odradili smo fantastičan turnir, a pobjednicima Španjolcima možemo samo čestitati - rekao je Buffon

Cesareu Prandelliju nema tko što zamjeriti. Učinio je koliko mogao, vratio ugled i stil azzurrima, ali protiv moćne furije ipak nije išlo. S blagim osmjehom rukovao se s predsjednikom Uefe Platinijem, i finale je uspjeh makar će žal za naslovom, nakon briljantno odrađenog natjecanj, sigurno ostati. Od novinara na presici nakon utakmice dobio je gromoglasan pljesak.

- Ne mogu biti sretan nakon poraza, ali naravno što vrijeme više prolazi, shvaćam da smo odradili sjajan posao. Bit ću malo razočaran, no sutra ću biti bolje volje. Španjolci su se upisali u povijest večeras i zaslužili ovo. Kao što sam rekao i prije, oni imaju igrače koji su se već iskušali na velikim natjecanjima za razliku od nas
- rekao je Prandelli.

Pitanje koje je sustiglo talijanskog izbornika bilo je jesu li njegovi izabranici malo podcijenili Španjolce nakon 1:1 remija u skupini?

- Ma ne, nikako. Odmah na početku utakmice bilo je jasno da jednostavno nismo svježi jer smo potrošili puno energije prošli tjedan. Kad smo god pokušali napasti, nismo se uspjeli vraćati i fizički smo se baš nemoćno hrvali. No, nije bilo nedostatka poštovanja, dapače, pa stalno ponavljamo da su sjajna momčad.

Ostaje li i dalje izbornik nakon Eura?

- Postojala su vremena kad nisam bio skroz siguran, ali nemam problema s našim savezom. Ovaj projekt se treba nastaviti jer želimo da momčad raste.

Osmica je ocjena kojom bi ocijenio cjelokupni dojam Italije na EP-u.

- Zaslužili smo osmicu jer smo počeli turnir s nekoliko problema, imali Španjolsku u skupini te igrali neke sjajne utakmice. Pokazali smo da kad imamo momčadski duh da možemo ganjati svoj san, da ne moramo samo ''tući'' protivnika, da možemo izgubiti s dostojanstvom. Jako, jako sam ponosan na svoju momčad

Mario Balotelli nakon utakmice plakao je na terenu...

- Rekao sam mu da je ovo iskustvo s kojim se treba nositi i prihvatiti ga, čestitati protivniku te biti siguran da će mu pomoći da napreduje. Nažalost, iskusili su to i drugi igrači, ali to će im pomoći na neki način da idu naprijed.

Buffon je primio četiri gola. Najteže, od svih Talijana je govorio...

- Susreli smo se s - prvacima, zaslužili su pobjedu. U životu treba znati prihvatiti poraz, čestitati onima koji su bili bolji. Mi smo navikli na drugačije utakmice, platili smo ceh na početku prvenstva, mogli smo biti bolji.

- Rekao bih, na kraju, da si ne trebamo ništa zamjeriti. Naprosto, bili su bolji od nas - kazao je Buffon.

Komentara 6

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
23:52 01.07.2012.

Je li netko pitao Prandellija zašto je napravio zadnju izmjenu u 53. minuti? Time je ostao bez mogućnosti reakcije na ozljedu. Kad je Motta izišao, utakmica je bila gotova. I bez obzira što se radi o pehu, to ide treneru na dušu.

SO
Somelier
07:08 02.07.2012.

"dostojanstveno smo izgubili" Laže, plakali su poslije utakmice a to se smatra da nije dostojanstveno.

GR
Gradinar
07:17 02.07.2012.

Imaš na što biti ponosan treneru. Stvorio si strašnu momčad, igrali ste sjajno, časno, viteški protiv najbolje momčadi današnjice, jedni ste od rijetkih koji su se sportski pokušali nadogravati sa Španjolcima. niste zaslužili ovakav poraz, ali od boljega ste izgubili. Svaka vam čast Italijani, sinoć ste doprinjeli nogometu i njegovoj ljepoti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije