Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS ODLUČIO

Poznat nasljednik Roberta Jarnija na klupi Hrvatske, stiže čovjek koji je s Hajdukom ispisao povijest

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
20.02.2024.
u 11:37

S mladom momčadi s Poljuda igrao je finale Lige prvaka mladih, što će ostati upamćeno kao jedan od najvećih uspjeha kluba

Hrvatski nogometni savez (HNS) imenovao je Marijana Budimira novim izbornikom U-17 reprezentacije koju u ožujku čeka nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Budimir (43) će na klupi hrvatske U-17 reprezentacije naslijediti Roberta Jarnija koji je otpušten prošloga tjedna zbog "neprimjerenih izjava".

Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala UEFA-ine Lige prvaka za mlade prošle godine. 

"Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega. Voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi Pletikosi, Petru Krpanu i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem"", poručio je novi izbornik hrvatskih kadeta.

"Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
11:43 20.02.2024.

Baš mi je drago za mladog stručnjaka Budimira.

ME
MehutoGonzales
13:11 20.02.2024.

Opet Hajdukovac ? Sad ne smeta nikome ili ?

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
11:56 20.02.2024.

Raduje me ovaj izbor. Stručnjak sa srcem i dušom, znanjem i voljom. Njemu želim puno, puno uspjeha a respekt pred onima koji su ga doveli na ovo mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije