Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Portugal je najteži protivnik, sve smo utakmice izgubili, a još mu nismo zabili gol!

Portugal vs. Austrija
Foto: Reuters
1/13
22.06.2016.
u 21:49

Najsvježiji poraz datira iz 2013. godine, Portugal je u još jednom prijateljskom dvoboju stigao do pobjede (1:0), a presudio nam je Ronaldo.

Nakon raspleta situacije u skupini F postalo je jasno da će Hrvatska u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv Portugala. To je vjerojatno i najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti, ali izbornik Čačić jučer je izjavio da se nikoga ne boji i da mu je na neki način svejedno s kim ćemo igrati jer nema laganih protivnika.

Portugal na ovom prvenstvu nije briljirao, zauzeo je treće mjesto u skupini F koju je osvojila Mađarska, Island je bio drugi, a jedino je bodovno bio bolji od Austrije. Zanimljivo, nisu upisali niti jednu pobjedu na turniru, ali nemaju ni poraz. Odigrali su tri neodlučena susreta, a gol-razlika im je 4:4. No, ono što brine jest činjenica da je danas proradio i Cristiano Ronaldo koji je postigao svoja prva dva pogotka na turniru.

Portugal nam, nažalost, ne odgovara ni stilom igre, s njima smo uvijek prolazili loše. U tri susreta koliko smo protiv njega odigrali imamo tri poraza, a još im nismo uspjeli zabiti gol.

Prvi susret igrali smo na Euru 1996. godine u posljednjem kolu u skupini Europskog prvenstva. Miroslav Blažević odlučio je odmoriti puno igrača jer smo već osigurali plasman dalje, a to je rezultiralo uvjerljivim porazom (0:3).

Sljedeći susret odigrali smo 2005. godine kada je Portugal u prijateljskom susretu slavio 2:0 pogocima Petita i Paulete. Zanimljivo, za našu vrstu igrao je Darijo Srna, a Ronaldo je bio u sastavu Portugala.

Najsvježiji poraz datira iz 2013. godine, Portugal je u još jednom prijateljskom dvoboju stigao do pobjede (1:0), a presudio nam je Ronaldo. Tu utakmicu pamtit će Alen Halilović koji je postao najmlađi debitant u povijesti.

>>Kockasti, oprez. Ronaldo i Portugalci pucaju sa svih strana

Komentara 65

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:57 22.06.2016.

Ima nešto dobro u ovakvom raspletu. Portugal nam je ostao dužan. Portugal će biti motiv igračima. Portugal neće biti polovično shvaćen kao što bi možda bio Island, Mađarska ili netko sličan. Uvjeren sam da će naši protiv Portugala ući u utakmicu kako treba. Naravno da se Ronalda treba čuvati. Pa čak ako i ne bismo uspjeli, lakše bih podnio neuspjeh od Portugala nego drugih, tanjih reprezentacija, koje su bile u kalkulaciji za susret s nama. Iako, ponovit ću, vjerujem u prolazak jer naši doista igraju u vrlo dobroj formi.

DU
Deleted user
21:54 22.06.2016.

Meni se čini da nam Portugal čist fino odgovara. Niti mogu zabiti gol, niti imaju neki stil...Kakve veze ima kako smo do sada s njima prolazili? Bitno je valjda kako naši igraju. Evo, ni protiv Španjolske nam povijest ne ide u prilog, pa smo ih dobili.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:25 22.06.2016.

novinarčiću.... tradicije postoje da bi se rušile. Pa i Španjolska je bila 14 tekmi bez poraza.... do jučer, zar ne ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije