Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet skupine F

Island nakon drame Hrvatskoj donio okršaj s Cristianom Ronaldom, Portugal završio treći

Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
22.06.2016.
u 19:59

Portugal i Mađarska podijelili su bodove u spektakularnom dvoboju sa šest pogodaka (3:3) dok je Island u posljednjem napadu stigao do pobjede nad Austrijom (2:1).

Nakon velike drame u posljednjem kolu skupine F na Euru u Francuskoj, Hrvatska je doznala suparnika u osmini finala. To će biti Portugal predvođen Cristianom Ronaldom, jednim od najboljih nogometaša današnjice. 

Potvrdilo se kako je riječ o najizjednačenijoj skupini na prvenstvu jer Portugal i Mađarska podijelili su bodove u spektakularnom dvoboju sa šest pogodaka (3:3) dok je Island u posljednjem napadu stigao do pobjede nad Austrijom (2:1). Naša reprezentacija najvjerojatnije bi se za četvrtfinale borila s Islandom da nije bilo tog pogotka u sudačkoj nadoknadi, naravno ako bi se poklopio i rasplet skupine E. 

Mađari su u Lyonu itekako namučili Portugalce, a Ronalda su u nekim trenucima dovodili do ruba živaca. Čak triput su bili u vodstvu, ali momčad Fernanda Satosa se svaki put vraćala.

Strijelci za Mađare bili su Gera (19') i Dzsudzsak (47' i 55') dok su za Portugal pogađali Nani (42') i Ronaldo (50' i 62'). Zoltan Gera je tako postao drugi najstariji igrač koji je zabio na Europskom prvenstvu. Ima 37 godina i 61 dan, a rekord drži Ivica Vastić koji je zabio s 38 godina i 256 dana. Ronaldo je, s druge strane, postao jedini igrač koji se upisao na listu strijelaca na četiri Eura.

Austrijanci su pak tragično završili nastup u Francuskoj. Bili su mnogo bolji suparnik u okršaju s Islandom, Aleksandar Dragović u 37. minuti nije iskoristio jedanaesterac (pogodio vratnicu), a onda ih je u sudačkoj nadokandi potopio Arnor Ingvi Traustason. Prije toga, Islanđani su poveli u 18. minuti pogotkom Bodvarssona, a poravnao je Schopf u 60. minuti. Austrijanci su i nakon toga imali prilike za vodstvo koje bi ih odvelo u doigravanje, no nisu ih iskoristili.

Mađarska je završila kao prva u skupini sa 5 bodova koliko ima i drugoplasirani Island, ali odlučila je razlika pogodaka. Treći je Portugal s 3 boda dok posljednja Austrija ima jedan bod.

>>Davor Šuker: Trebalo je završiti neriješeno, a bilo bi bolje da idemo na Talijane

 

Komentara 52

JU
juma
20:08 22.06.2016.

Portugal je na papiru jači nego Island, no ne znam koliko bi nam ležalo ovih 11 vikinga koji se postave ispred svojih šesnaest metara i fanatično se bore do posljednjeg daha. Uostalom i Turska i Španjolska su na papiru bolje od Češke, pa opet nam je samo Češka otkinula bod. Portugal ima puno bolje igrače ali ni izblizu tako jak momčadski duh i srčanost kao Islandjani. Sve u svemu, najviše ovisi o našem karakteru i našoj igri. Ako to bude kao u prošle 3 utakmice, nemam nikakve dvojbe tko će proći dalje.

YE
Yesenin
20:08 22.06.2016.

Ipak bolje Portugal nego Italija. Ako ne možemo pobijediti trecu ekipu u skupini s Madjarskom,Islandom I Austrijom, ne trebamo ni ici dalje. Sretno!!!

PA
Pajkoslava
20:11 22.06.2016.

Pa i nije bas da se Portugal nesto posebno pokazao. Jedino sad u ovoj utakmici, a opet nemaju nijednu pobjedu. '98 smo se bojali Nijemaca pa smo ih poslali kuci. A cini mi se da sada imamo momcad koja definitivnoo zna kako iznenaditi.. Vise se bojim huligana na tribinama, nego Portugala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije