Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE HAJDUKA I RIJEKE

UŽIVO Krenuo korteo navijača Hajduka, na Poljudu se sprema spektakl

Split: Atmosfera na rivi uoči finala Kupa ozmeđu Hajduka i Rijeke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
26.05.2022.
u 14:48

Od 19 sati na Poljudu Hajduk i Rijeka igraju finale Hrvatskog nogometnog kupa, posljednju utakmicu klupske sezone u kojoj je naslov prvaka proslavio Dinamo, a Splićani i Riječani nadaju se večeras 'utješnoj nagradi'.

Od 19 sati na Poljudu Hajduk i Rijeka igraju finale Hrvatskog nogometnog kupa, posljednju utakmicu klupske sezone u kojoj je naslov prvaka proslavio Dinamo, a Splićani i Riječani nadaju se večeras 'utješnoj nagradi'.

17:07 - Korteo navijača Hajduka krenuo je prema Poljudu uz pjesmu, bakljadu i transparente. Na utakmici će biti sjajna atmosfera.

16:30 Split je spreman za finale Hrvatskog nogometnog kupa i u gradu su rijeke navijača, deseci tisuća odanih Hajduku, nekoliko tisuća Rijeci...  Pogledajte kako izgledaju ulice Splita.

14:59 Za koga vi navijate u finalu?

14:45 Trajekt s armadašima pristigao je u Split: Busevi su već spremni i čekaju članove Armade da se iskrcaju na kopno kako bi ih organizirano mogli prevesti na Poljud.

14:00 Split je od sinoć pod opsadom policije, utakmica je proglašena događajem najvećeg rizika, a kontrole su pojačane nakon krvavih nereda i ranjavanja navijača i policajaca u okršaju na autocesti. Za navijače kojima je određen istražni zatvor skupljaju se dobrotvorni prilozi za troškove njihove obrane, a jutros je u Crkvi Sv. Dominika održana i misa na kojoj je poznati dominikanac fra Jozo Čirko molio Boga da svog duha pošalje u sudnicu, kako bi se torcidašima sudilo po istini i pravdi.

Torcida se okuplja u 16 sati ispred prostorija Udruge navijača odakle u korteu kreću na stadion. Najavili su kako će im dva sata biti potrebna da poslože koreografiju koju su pripremili za današnji derbi. Također su pozvali sve članove da dođu u bijelim majicama. Armada oko 14 sati stiže u splitsku Sjevernu luku na brodu Marko Polo. Sinoć iz Rijeke morskim pravcem krenulo ih je oko tisuću, a još toliko navijača, očekuje se, dolazi u vlastitom aranžmanu, Njih policija čeka kod naplatnih postajna u Dugopolju kako bi ih prepratila do stadiona. 

Policajci su u većem broju prisutni na splitskim ulicama, a posebno na frekventnim mjestima okupljanja navijača. Dio ulica oko stadiona blokiran je i za pješake. 

Na splitskoj Rivi tisuće navijača zabavlja se i veseli uz prigodni program, Marmontovom ulicom odjekuje navijačka pjesma, a na Prokurativima je postavljen i video-zid putem kojeg će se večeras pratiti finale.

Tijek događaja možete pratiti uživo tijekom dana na našem portalu.

26.05.2022., Split - Atmosfera na rivi uoci utakmice finala Kupa izmedju Rijeke i Hajduka na Poljudu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

>> Misa za navijače:

Komentara 22

Avatar fakinn
fakinn
15:11 26.05.2022.

"Armada na trajektu uplovila u Split: Policija i busevi spremni za iskrcaj" Jel spremna torcida s kamenjem, vatrogasnim aparatima, palicama, prometnim znakovima i svojim ostalim rekvizitima?

Avatar southman
southman
14:07 26.05.2022.

Je li stigao Titov Galeb ! Je li Obersnel kormilar ?

Avatar Jovan    Deribaba
Jovan Deribaba
14:28 26.05.2022.

Srbija je za Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije