Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio pojačanja

Bjelica: Dinamo je ponosan što ima Olma, on je to zaslužio

Nenad Bjelica
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/6
14.08.2019.
u 14:51

Prvu utakmicu nogometaši Dinama i Rosenborga igraju 21. kolovoza u Maksimiru, a uzvrat je šest dana poslije u Trondheimu. Obje utakmice počinju u 21 sat

Dinamo je uvjerljivom pobjedom (4:0) u Budimpešti protiv Ferencvarosa izborio doigravanje za Ligu prvaka.

A igrači hrvatskog prvaka nakon povratka iz Budimpešte odradili su lagani trening na maksimirskom terenu.

Dinamov trener Nenad Bjelica osvrnuo se na sjajnu igru svoje momčadi te komentirao Olmov poziv u najbolju španjolsku vrstu.

– Jako smo ponosni što je Olmo pozvan u španjolsku A reprezentaciju i nadamo se da će biti na konačnom popisu, on to zaslužuje svojim igrama. Jako smo sretni što ga imamo, ovo je samo njegov početak. On će biti standardan član A reprezentacije – rekao je Bjelica te najavio moguća pojačanja koja bi Dinamo mogao dovesti do kraja prijelaznog roka.

Što je bio ključ pobjede nad Ferencvarosom? 

– Bili smo puno agresivniji, bolje smo stajali na terenu. Mislim da smo bili u određenoj prednosti, bez obzira na 1-1 iz prve utakmice, teško je to čuvati. Nama je bilo lakše jer smo znali da moramo zabiti. Bilo tko da je bio na terenu, rezultat bi bio isti – rekao je Bjelica.
Pobjeda u Budimpešti proslavila se dostojno.

– Nismo feštali previše. Večerali smo, popili čašu vina i piva, kako je tko htio, da bismo lakše zaspali, ali nismo uspjeli spavati. Proslavili smo malo u svlačionici i fokusirani smo na ono što dolazi.

Nenad Bjelica
1/13

Dinamo će, prođe li Rosenborg, biti u trećoj jakosnoj skupini za ždrijeb Lige prvaka.

– Treba prvo proći Rosenborg pa ćemo o tome pričati, ali to je svakako lijep uspjeh za Dinamo. Nismo ih pretjerano analizirali, radi se o dobro organiziranoj momčadi koja ima jasne konture, igra u sustavu 4-5-1, ima opasne i hitre igrače koji su dobri u situacijama jedan na jedan. Dobro se brane, kompaktni su, u dobroj formi, šest-sedam utakmica bez poraza. Trebat će nam energija igrača od sinoć da bismo ih izbacili – istaknuo je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Plavima je na putu do elitnog društva još samo jedna prepreka –Rosenborg. Bjeličina momčad u dvije utakmice pokušat će nadjačati norveškog prvaka.

Prvu utakmicu nogometaši Dinama i Rosenborga igraju u 21. kolovoza u Maksimiru, a uzvrat je šest dana poslije u Trondheimu. Obje utakmice počinju u 21 sat.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istjerivačzloduha
21:54 14.08.2019.

Liga prvaka je minimum koji Dinamo mora proći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije