Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava zarada

Ples milijuna! Dinamo bi plasmanom u Ligu prvaka napunio klupsku blagajnu

Ferencvaros - Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/6
21.08.2019.
u 12:06

Izbori li hrvatski prvak elitni razred u klupsku blagajnu će se sliti silni milijuni. Naime, plasman u Ligu prvaka donosi 15,2 milijuna eura, a taj iznos će povećati s obzirom na koeficijent

Nogometaši Dinama stigli su do posljednje prepreke na putu u elitno društvo. Plavi večeras (21 sat) igraju prvu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka protiv norveškog Rosenborga.

Izbori li hrvatski prvak elitni razred u klupsku blagajnu će se sliti silni milijuni. Naime, plasman u Ligu prvaka donosi 15,2 milijuna eura, a taj iznos će povećati s obzirom na koeficijent.

Ferencvaros - Dinamo
1/16

Plavi su dosad osigurali osam milijuna eura, a još će dobiti sedam prođu li Rosenborg. Pobjeda u elitnom razredu donosi još 2,7 milijuna eura, dok se za remi dobiva 900.000 eura. Dinamo već sada ima zajamčene tri europske utakmice, što će dodatno popuniti klupsku blagajnu.

Uefa je vrlo darežljiva pa tako od prošle sezone dijeli  585 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka. Novac se dijeli s obzirom na njih uspjeh u posljednjih deset godina.

Klub s najmanjim koeficijentom dobije 1,1 milijun eura, a najbolji 32 puta više. Trenutačno najslabiji klub po koeficijentu je Lille, koji će na sigurnih 15,25 milijuna eura dobiti još 1,1 milijun. Prvoplasirani Real ima sigurnih 50,7 milijuna eura!

Na toj ljestvici Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent i u slučaju prolaska, a ispadne li ispadne Olympiacos, može napredovati za jedno mjesto.

Plavi će, izbore li Ligu prvaka, tako dobiti barem još 7,7 milijuna eura. Tako će Dinamo od plasmana u Ligu prvaka zaraditi minimalno 23 milijuna eura.

>> Pogledajte redove za ulaznice za utakmicu Dinamo - Rosenborg

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
14:47 21.08.2019.

Mogu oni a i drugi zaraditi 200 m opet će tražiti da porezni obveznici financiraju infrastrukturu. Ja od tih novaca nemam ništa pa zašto onda i moj dio sa plaće bi trebao ići za profi sport. Ulaganje u gradska kvartovskaa i seoska igrališta, škole raznoraznih sportova je dužnost države. Od profi sporta imaju koristi pojedinci

SE
senior
16:16 21.08.2019.

Štakori dinamomršci znajte da Dinamu neda politika da ima svoj stadion. Ni SDP ni HDZ ne dozvole da Dinamo sagradi svoj stadion. Tko bi još u Zagrebu uili u Hrvatskoj mogao igrati i održavati ono ruglo u Maksimiru, Nitko, i da ne postane objekt za snimanje filmova strave na silu drže Dinamo na njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije