Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Strani nogomet

Pjanić: Bosnu i Hercegovinu izabrao sam srcem

Miralem Pjanić (19), mladi veznjak Lyona i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u intervjuu L'Equipeu objašnjavao je zašto je izabrao reprezentaciju BiH.
14. listopada 2009. u 20:56 4 komentara 1 prikaza
Miralem Pjanić
Foto: AFP

- Nije bilo lako, no jednostavno sam izabrao da ću pratiti put vlastitog srca. Rođen sam u Bosni, moja je cijela familija tamo. Vrlo sam ponosan što igram za tu zemlju i apsolutno ni za čim ne žalim - izjavio je Pjanić, igrač koji je zarana preselio u Luksemburg, a najznačajniju je nogometnu izobrazbu stekao u Francuskoj.

Mogao je izabrati bilu koju od triju opcija, a priznao je da su mu prišli i iz Francuskoga nogometnog saveza (FFF).

- Razgovarao sam telefonski s jednom vrlo važnom osobom. Diskutirali smo i shvatio sam da interes postoji. Bilo je to tijekom prošle godine, taman nakon što sam stigao u Lyon. Imao sam 18 godina. Nisam dotad ništa dokazao i moja perspektiva za nametnuti se u društvu Riberyja i ostalih nije bila naročita.

- Reći ne Francuskoj bila je velika odluka, no godinu dana nakon toga nimalo ne žalim što sam je donio.

Francusku si, priznao je, ne priželjkuje za suparnika u dvama dvobojima dodatnih kvalifikacija.

- Francuska je najjača među reprezentacijama sudionicama dodatnih kvalifikacija. Nadamo se da ćemo ih izbjeći. Voljeli bismo igrati, primjerice, protiv Grčke, koja je najlakša reprezentacija za pobijediti.

- Svejedno, ne bojimo se nikoga i imamo potpuno samopouzdanje u vlastite mogućnosti. Sve je moguće u nogometu. Naš zenički stadion je malen, ali stvara jako puno buke. Nikome neće biti lako zaigrati na Bilinom Polju - zaključio je.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak