Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SUIGRAČ IZ BULLSA

Pippen se ne boji izraziti mišljenje o Jordanu: Bio je užasan, LeBron će biti najveći

NBA: Dallas Mavericks at Los Angeles Lakers
Foto: Gary A. Vasquez/REUTERS
1/6
31.05.2023.
u 14:41

Imao je uredničku kontrolu nad dokumentarcem o Bullsima, drukčije ne bi bio ni objavljen. Čak i u drugoj epizodi, koja se neko vrijeme fokusirala na moje teško djetinjstvo i nevjerojatan put do NBA lige, priča se vratila na MJ-a i njegovu odlučnost za pobjedom. Bio sam samo rekvizit, priča o Jordanu Scottie Pippen

Chicago Bullsi osvojili su šest NBA prvenstva u razdoblju od 1990. do 1998. godine što se smatra najvećim nizom uspjeha u povijesti sjevernoameričkog sporta. U tom ih je uspjehu predvodio Michael Jordan, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, ali takav uspjeh ne bi bio moguć bez 'broja dva', sjajnog suigrača koji je mu je  bio Scottie Pippen.

Uloge Jordana i Pippena prikazane su u dokumentarnoj seriji „The Last Dance“ na Netflixu koja prati Jordanovo vrijeme provedeno s Bullsima, a posebno njegovu posljednju godinu s klubom tijekom sezone 1997/98.  

Scottie Pippen gostovao je u podcastu 'Gimme the Hot Sauce' u kojem je pričao o svojem bivšem suigraču i opisao Jordana kao „užasnog igrača“.

"Vidio sam Michaela Jordana kako igra prije nego što sam došao u Bullse. Vi ste ga također vidjeli... Bio je užasan za igrati s njim. Sve je bilo 1-na-1, loše šutiranje. Onda smo postali momčad i počeli smo pobjeđivati. Svi su zaboravili tko je on bio. Bio je igrač koji nije bio na vrhu svoje kategorije. Sve se vrtjelo oko postizanja koševa“, rekao je.

Pippen je stao iza svojih riječi i dan nakon podcasta je na Instagramu objavio fotografiju sebe iz mladih dana i u opis napisao: „Od skromnih početaka do šest prvenstava, dvije zlatne medalje, Kuće slavnih i vodstva Bulls franšize s najviše pobjeda u doigravanju. Za nezamijećene heroje…Živjeli!“

FILE PHOTO: U.S. basketball player Michael Jordan (2nd R) flashes a victory sign as he stands with team mates Larry Bird (L), Scottie Pippen and Clyde Drexler (R), nicknamed the "Dream Team" after winning the Olympic gold in Barcelona, Spain on August 8, 1992. REUTERS/Ray Stubblebine/File Photo Photo: RAY STUBBLEBINE/REUTERS
Foto: RAY STUBBLEBINE/REUTERS

U podcastu je Pippen pohvalio zvijezdu Los Angeles Lakersa, LeBrona Jamesa - igrača o kojem mnogi raspravljaju je li jednak Jordanu, ako ne i superiorniji.

"LeBron će biti najveći statistički igrač koji je ikad igrao košarku", rekao je Pippen. "I nema uspoređivanja s njim. Dakle, znači li to da je on najveći košarkaš ikad?“

Pippen, član Kuće slavnih, nije se ni prije bojao izraziti svoje mišljenje o Jordanu. Ubrzo nakon izlaska dokumentarne serije „The Last Dance“, izjavio je da on „nije ništa više od rekvizita“ u seriji.

VEZANI ČLANCI:

Kaže da je svaka epizoda ista. Michael u prvom planu, a njegovi suigrači su na drugom mjestu, manji, poruka je ista kao i u vrijeme kada ih je nazvao njegovom 'sporednom glumačkom postavom'. Jordanovi suigrači su iz sezone u sezonu dobivali malo ili nimalo zasluga kada su pobjeđivali, ali su dobivali većinu kritika kada su gubili.

U svojoj knjizi 'Unguarded', Pippen je napisao: „Oni su uzdizali Michaela Jordana, a meni i mojim ponosnim suigračima nisu pružili ni približno dovoljno pohvala. Michael je zaslužio veliki dio krivnje za to. Producenti su mu dali uredničku kontrolu nad finalnim proizvodom. Drugačije dokumentarac ne bi bio ni objavljen. On je glavni glumac i redatelj.“

Feb 20, 2022; Cleveland, Ohio, USA; Lebron James and Michael Jordan on court during halftime during the 2022 NBA All-Star Game at Rocket Mortgage FieldHouse. Mandatory Credit: David Richard-USA TODAY Sports Photo: David Richard/REUTERS
Foto: David Richard/REUTERS

Dodao je: „Čak i u drugoj epizodi, koja se neko vrijeme fokusirala na moje teško djetinjstvo i nevjerojatan put do NBA lige, priča se vratila na MJ-a i njegovu odlučnost za pobjedom. Bio sam samo rekvizit. Nazvao me 'najboljim suigračem svih vremena'. Ne bi mogao biti zajedljiviji čak ni da je htio.“

Međutim, Pippenovi nedavni komentari su promjena u odnosu na izjave koje je dao u prošlosti o usporedbama između Jordana i Jamesa kada je 2018. godine rekao da je Michael Jordan 'najveći koji je ikada obuo tenisice i igrao košarku'. Tada je rekao da se Jordan i James ne bi smjeli uspoređivati jer igraju na različitim pozicijama.

"I ne postoji utakmica u kojoj bih ikad igrao i odabrao LeBrona Jamesa ispred Michaela Jordana. Ne ako želim pobijediti. Neću odustati od svog suigrača s kojim sam osvojio šest prvenstava i otići drugdje loviti veću i bolju ribu."

Komentara 2

Avatar southman
southman
20:05 31.05.2023.

Pippen je Jordana učinio boljim a Jordan Pippena poznatim. Jordan je bio zvijezda i bez Pippena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije