Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA NBA VELIKANA

ANKETA Tko je najveći svih vremena, Michael Jordan ili LeBron James?

ABACAPRESS.COMCharlotte Observer/PIXSELL
26.05.2023.
u 13:37

Po individualnim prosjecima Jordana i Jamesa, Michael je tijekom svoje karijere u regularnom dijelu sezone ubacivao više koševa po utakmici (30.1) nego LeBron (27.2), ali je zato James prednjačio i u asistencijama (7.3 - 5.3) i u skokovima (7.5 - 6.2)

Proteklih nekoliko dana je kao goruća tema po stranim medijima, a i po društvenoj platformi Twitter, zauzela rasprava o tome tko je najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan ili LeBron James. 

Otkako su Denver Nuggetsi dominantno izbacili Los Angeles Lakerse u finalu Zapadne konferencije NBA lige s 4:0, u protekla tri dana u nekoliko navrata pojavila na 'trendingu' (među najpopularnijim temama) u svijetu na Twitteru.

Bilo je tu pregršt statističkih prikaza, raznih uspoređujućih videoklipova iz igre, anketa te burnih rasprava oko toga tko je najbolji košarkaš u povijesti, ili popularno rečeno GOAT. Pročitajte našu usporedbu karijera i uspjeha Michaela Jordana i LeBrona Jamesa.

Michael Jordan je nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP) osvajao pet puta, a LeBron četiri puta. Isto tako, Jordan prednjači i u MVP nagradama za finale s osvojenih šest u odnosu na LeBronove četiri.

VEZANI ČLANCI:

Po individualnim prosjecima Jordana i Jamesa, Michael je tijekom svoje karijere u regularnom dijelu sezone ubacivao više koševa po utakmici (30.1) nego LeBron (27.2), ali je zato James prednjačio i u asistencijama (7.3 - 5.3) i u skokovima (7.5 - 6.2)

Kad gledamo naslove NBA prvaka, Jordan je osvojio šest naslova, svih šest kao košarkaš Chicago Bullsa ('91., '92., '93., '96., '97', 98'.), a James je u svoju riznicu donio četiri naslova, i to u dresu tri različita kluba; Miamija ('12. i '13.), Clevelanda ('16.) te Los Angeles Lakersa ('20.). 

 

Komentara 4

Avatar mrIvan
mrIvan
19:53 31.05.2023.

Jordanu mogu prići ali nitko dosad se s njim nije ni izjednačio...

Avatar ZLO
ZLO
01:44 27.05.2023.

Luka je sve bliži Miku ... Le Bron je druga liga, a Jokić je s druge planete

CH
Chicano
17:08 26.05.2023.

Samo je jedan Goat, a to je veliko Mike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije