Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA LEGENDU

Pele je 1975. bio u Zagrebu: 'Škaricama je pogađao u rašlje, nisam mogao vjerovati očima'

Pele
Foto: Arhivska fotografija
1/15
29.12.2022.
u 22:21

– A onda je Pele stao na 16 metara, a mi smo mu, jedan po jedan, prilazili od centra i dodavali lopte; on si je svaku podigao i škaricama svakom pogađao u – devedeset! To je bilo čudo, nisam mogao vjerovati svojim očima!

Svojedobno smo s pokojnim zagrebačkim haklerom i nekadašnjim nadarenim Dinamovim juniorom Duškom Popovskim (1959.-2021.) evocirali neke od njegovih najzanimljivijih anegdota iz mladosti. Jedna od njih vezana je uz dolazak slavnoga Pelea u Zagreb 11. travnja 1975. godine (plakat u prilogu). Brazilac je, kao Pepsijev maneken, u sklopu europske turneje svratio u Maksimir i odradio dvoipolsatni demonstracijski trening s klincima zagrebačkih nogometnih klubova. Šesnaestogodišnji Popovski bio je jedan od njih.

– Pele više nije bio u cvijetu mladosti, imao je 35 godina, ali za nas je bio pojam. Gledali smo ga kao u Boga! Sjećam se, zapadna tribina bila je puna, a Pele nam je počeo demonstrirati kako se ne smije padati pri izvođenju škarica. Publika se čudila - kaj on to sad radi? Znate kako je to kod nas, neki su i zazviždali – smije se Pop i nastavlja priču:

– A onda je Pele stao na 16 metara, a mi smo mu, jedan po jedan, prilazili od centra i dodavali lopte; on si je svaku podigao i škaricama svakom pogađao u – devedeset! To je bilo čudo, nisam mogao vjerovati svojim očima!

Tu nam je priču sinoć potvrdio i jedan od najvećih Dinamovih nogometaša svih vremena Marko Mlinarić.

- Da, i ja sam bio zadivljen Peleovom vještinom. Imao sam tada 15 godina, i do tada sam ga gledao sam na televiziji. Moje prvo sjećanje na Pelea bilo je finale Svjetskog prvenstva 1970. godine u Meksiku, kada je trzajem glavom postigao prekrasan pogodak – kazao nam je Mlinarić.

Je li Pele za vas najveći nogometaš svih vremena?

- Po onome što sam vidio na snimkama i po svemu što je ostvario u karijeri, Pele je sigurno među tri najbolja nogometaša svih vremena. Uz Maradonu i uz Messija, koji je za mene ipak najveći – dodao je Mlinarić.

Ključne riječi

Komentara 2

TE
Templo
22:30 29.12.2022.

Za Mlinarica je Messi bolji od Pelea???! Poceo je trositi travu pod stare dane.

RI
RISBO
23:28 29.12.2022.

Ovaj lijevo od Pelea vuče na Šukera :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije