Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBROJAVAJU SE SATI...

Ovo je mogući Krznarov sastav Dinama za veliki veliki susret s Rapidom

04.11.2021.
u 07:00

Ne bude li pobjede, ozbiljno će se uzdrmati ambicije plavih. Stoga, Dinamo, igrači i trener Krznar mogli bi osjećati veliki pritisak

Koliko li je samo povijesnih i “povijesnih” utakmica odigrao Dinamo, svako malo igrala bi se nekakva koja je trebala u klupske anale. Današnja utakmica s plavima nije sigurno povijesna, ali taj večerašnji sraz s Rapidom izuzetno je važan, jer s pobjedom bi Dinamo ostao u jako ozbiljnoj igri za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode u europsko proljeće Europske lige. No, s druge strane, ne bude li pobjede, ozbiljno će se uzdrmati takve ambicije plavih. Stoga, Dinamo, igrači i trener Krznar mogli bi osjećati veliki pritisak.

35. rođendan Boysa

– Ma Dinamo osjeća pritisak od prve do zadnje utakmice, u prvenstvu, kupu i u Europi, ali Dinamo se zna nositi s tim pritiskom. Nama je imperativ u svaku utakmicu ući sa željom za pobjedom, bez obzira na prvenstvenu ljestvicu, bez obzira na utakmice koje u jednom dijelu nisu bile tako dobre. U svakoj utakmici pristupamo na isti način, tako ćemo i danas. Ova utakmica nije sudbonosna ili krucijalna, ali pobjeda nam nosi puno, njome otvaramo vrata proljeću u Europi, što je naš cilj, ali pritisak nas neće sputati, on je samo vjetar u leđa, a ova ekipa to može – rekao je trener plavih Damir Krznar.

Plavima bi trebala jaka podrška s tribina, no do jučer u 13 sati prodano je nešto manje od 5000 ulaznica. U klubu procjenjuju da bi moglo doći 10.000 gledatelja. No, koliko znamo, BBB se sprema na masovni dolazak, Boysima je danas 35. rođendan, bit će i posebne koreografije.

– U svemu tome treba uživati, istrčati na teren, uživati u izazovu i podršci koju momčad osjeća od početka prvenstva. Zahvaljujemo i Boysima i ostalim navijačima Dinama, imamo veliku podršku, moramo je opravdati te navijačima u što više navrata odlazak s utakmice učiniti veselijima – kaže trener Dinama.

Dinamo je u Beču igrao jako loše, danas će morati svoj nastup podignuti na znatno višu razinu da bi došao do željene, u ovom trenutku izuzetno važne pobjede.

– Vjerujem da ćemo biti bolji nego u Beču, a svoju vjeru temeljim na energiji i radu momčadi, igrači su u dobrom raspoloženju. Iza nas su dvije pobjede, što nam je bitno i vjerujem da će današnja utakmica to sve pokazati. Uz fizičku komponentu, u kojoj smo bili inferiorni Rapidu, bilo je i taktičkih odluka koji su dovele do rezultatskog minusa. Mislim na pozicioniranje naše zadnje linije, bila je prenisko, a sad želimo više kompaktnosti linija, nadam se da ćemo se prezentirati na znatno bolji način.

No sigurno će i Rapid doći s idejom o pobjedi, koja je njemu jednako potrebna kao i Dinamu da bi s optimizmom gledao na rasplet u ovoj skupini.

– Očekujem Rapid strukturom i prezentacijom sličan onome u Beču, u malo nagnutoj formaciji u lijevu stranu, s desnim krilom koje u otvaranju igra praktički stopera. I zadnje dvije utakmice tako su igrali. Dakle, očekujem sličnu igru, a bit će trkački raspoloženi, agresivni i radni, pobjeda u prvoj utakmici dala im je krila. A mi ta krila boljom prezentacijom moramo malo skresati – slikovito će Krznar.

Dinamov trener neće puno mijenjati u odnosu na momčad koja je u onoj gustoj magli pobijedila Goricu. U toj magli snašao se i Josip Mišić, koji drži poziciju zadnjeg veznog, postao je neizostavan član udarne postave u ovoj sezoni. Veliki optimizam pred današnji susret našao je u atmosferi u momčadi.

Sve pršti na treningu

– Mislim da kriza nije ostavila trag, poslije loših rezultata upisali smo dvije pobjede. Ponavljam, u dobrom smo raspoloženju, dobra je atmosfera, na treninzima sve “pršti”. Znamo da smo u Beču podbacili, odigrali smo dosta loše pa kod nas svakako postoji doza uvažavanja, ali imamo snage pokazati kako smo bolja momčad od Rapida – rekao je Josip Mišić.

Nadamo se da će to “prštanje” od angažmana koje plavi imaju na treningu prenijeti i danas na glavni maksimirski travnjak. Bečku školu su prošli, tamo su se pomalo “prefino” ponašali, bili su mekani u duelima, stajali su daleko od igrača, a sad ipak moraju biti fakini, moraju biti čvršći, žustriji, jer već su nekoliko utakmica odigrali loše, gotovo na isti način (Sheriff, prvo poluvrijeme u Rijeci, te s Rapidom u Beču).

Kredite za takve predstave potrošili su i sad je vrijeme da opet vidimo Dinamo u svojim nekadašnjim europskim izdanjima. Posljednjih sezona naučili su nas na lijepe stvari, navijači Dinama postali su, ako već nisu oduvijek bili, vrlo zahtjevna publika, koja traži ponavljanje vrhunskih rezultata. A na igračima Dinama je da pokažu da su za to sposobni, iako više nema Gvardiola, Jakića, Majera, Gavranovića...

ZAGREB – Stadion Maksimir, 21 sat, Arenasport. Sudac: John Beaton (Škotska)Dinamo – Genk (25. studenog, 18.45), Rapid – West Ham (25. studenog, 18.45)

DINAMO: Livaković - Ristovski, Šutalo, Theophile, Franjić - Mišić, Gojak - Ivanušec, Petković, Oršić - Andrić

RAPID: Gartler - Stojković, Hofmann, Wimmer, Ullmann - Ljubičić, Grahovac - Arase, Knasmullner, Fountas - Kara

Trener: Damir Krznar (49)

Trener: Dietmar Kühbauer (50)

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
10:28 04.11.2021.

Koja drama! Može li hrvatski prvak pobijediti izvanredno jakog protivnika, petoplasiranog austrijske bundeslige?

MA
Marsi
15:29 04.11.2021.

Petkovic mora izgubiti 3-4 kile da bi postao pokretljiviji na mjestu desetke,koje mu je prirodno mjesto.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
08:54 04.11.2021.

Bez Ademija Dinamo jskog ptotivnika nikad ne pobjeduje , Misic nema Ademiju silinu , Gojak nije u formi , a zadnja linija ovisi o raspolozenju Theofila , ako bude los , Dinamo gubi , ipak nadam se pobjedi i proljecu , treba koeficijent zadrzat , da i Hajduk vidi Europe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije