Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PUT

Srbin žestoko vrijeđao uspješnu kćer: Ku**o, izdala si me i osramotila s Hrvatom!

Jelena Dokić
Foto: STR-3725/PIXSELL
1/9
31.01.2020.
u 11:49

– Nazvao me samo nekoliko sati nakon što je saznao za to. Nisam mu se mogla javiti. U njegovim je očima to bilo nešto najgore što sam mogla napraviti. On bi više volio da sam s nekim teroristom nego s Hrvatom – zapisala je Jelena Dokić u svojoj autobiografskoj knjizi

Jelena Dokić (36) ponovno je u žiži, ovih dana na australskom Channelu 9 komentira teniska zbivanja na Australian Openu, a dala je i nekoliko intervjua australskim medijima. U porukama nekadašnje četvrte tenisačice svijeta (2002.), rođene Osječanke, prevladava optimizam, čini se da je najteže razdoblje života iza nje i da se sasvim okrenula budućnosti.

Terorizirana od šeste godine

Ali nije zaboravila ni prošlost, sve one traume koje je doživjela zbog svog nasilnog oca Damira koji ju je terorizirao još od njezine šeste godine, a bio je okrutan i prema njezinoj majci Ljiljani i mlađem bratu Savi. Čovjek je i inače, što bi rekli u našem narodu, bio pomalo na svoju ruku, a još je bio i zadojen velikosrpskom ideologijom, što je mladoj Jeleni dodatno kompliciralo život. Jer ona je imala tu (ne)sreću da se, na užas svog oca koji se javno hvalio da se borio u srpskoj vojsci protiv Hrvata, zaljubi u Hrvata Tina Bikića, brata svog nekadašnjeg trenera Borne.

Kad je doznao za tu vezu, Damir Dokić je naprosto podivljao.

– Nazvao me samo nekoliko sati nakon što je saznao za to. Nisam mu se mogla javiti. U njegovim je očima to bilo nešto najgore što sam mogla napraviti. On bi više volio da sam s nekim teroristom nego s Hrvatom – zapisala je Jelena u svojoj autobiografskoj knjizi “Neslomljiva” (objavljena 2018.) koja je šokirala čak i one koji su je poznavali. Znali su oni da Damir terorizira nju i obitelj, ali nisu mogli ni slutiti dokle njegova monstruoznost može ići.

Znajući što je čeka, Jelena se nije javljala ocu, ali nije ga mogla spriječiti da joj pošalje SMS poruke:

– Ti nisi ništa drugo nego kurva. Izdala si me. Ti si smrdljiva, užasna kurva. S neprijateljem si. Osramotila si me – poručio je Jeleni otac Damir, bivši boksač i taksist.

A na pomalo provokativno pitanje zbog čega se odlučila na pisanje knjige u kojoj je izložila obiteljsko “prljavo rublje”, odgovorila je:

– Pisanje knjige bio je vrlo emotivan proces koji je trajao više od godinu dana. Ponekad me to iscrpljivalo, ali sam po dovršetku knjige osjetila potpuno zadovoljstvo jer sam shvatila da je bilo vrijedno truda. Nisam znala da će knjiga imati toliko veliki utjecaj na druge. Glavni motiv mi je bio napokon sve iznijeti u javnost s tihom nadom da će to biti korisno za moje čitatelje: djecu, roditelje, trenere – kaže Jelena i objašnjava:

– Uzmemo li u obzir moje nesretno životno iskustvo, rekla bih da je najvažnije da djeca imaju skladan obiteljski dom ispunjen ljubavlju normalnih roditelja. Moja situacija bila je vrlo teška, a po mnogo čemu i ekstremna, i nadam se da će moj primjer biti pravi apel roditeljima prema umjerenosti.

A koliko je njezina situacija bila strašna, svjedoči i ovaj citat iz knjige: “Tortura je počela od dana kad sam prvi put uzela reket u ruke. Moj je otac s vremenom gubio kontrolu. Nakon poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport potpuno je poludio. Udarao me, vrijeđao. Vikao je na mene, prebio me remenom u kupaonici. Vukao me za uši, pljuvao me, a onda me i tjerao da satima gola stojim nasred hotelske sobe.”

A sve to nakon zapravo, poslije se pokazalo, najvećeg njezina uspjeha, wimbledonskog polufinala iz 2000. godine, kada je Jelena imala samo 17 godina. Dakle, bila je u osjetljivoj dobi kada je trebala svu nježnost svojih roditelja. Umjesto toga sadistički je, fizički i psihički, mučena.

Na rubu samoubojstva

Sva ta tortura odvela je Jelenu u depresiju i na rub samoubojstva, a u jednom od intervjua istaknula je kako joj je život spasila upravo veza s Tinom. Njemu je na Instagramu lani uputila romantičnu poruku:

“Volim te od svoje dvadesete godine. Hvala ti što me voliš i što nikad nisi odustao od mene, od nas. Ne znam što bih radila bez tebe i bih li uopće danas bila živa da nije bilo tebe.”

A otac Damir razveo se od Jelenine majke i u veljači 2019. godine, kažu za inat kćeri, oženio se 30 godina mlađom Oliverom Puđom kojoj je u Novom Sadu otvorio salon za šišanje pasa. No i ona se, jadnica, razboljela...

Komentara 53

DR
Drmiha
12:29 31.01.2020.

Neka si ti nama živa i zdrava Jelena, i da ti dragi Bog podari da nam rodiš što više mali Hrvata .

EL
EldersRealm
12:30 31.01.2020.

Zar nije ovo prekjucer bilo na ovom portalu objavljeno? Sad opet? Sta vi nemate urednika koji pazi da ne rade 2 novinarcica/prepisivaca istu pricu?

M1
MP-111
15:14 31.01.2020.

Opancarsko cetnicka budaletina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije