Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP: vaterpolistice od 17.30

Ostvarile povijesni uspjeh, ali ne misle stati! Evo gdje gledati susret protiv Mađarske

storyeditor/2022-08-31/PXL_300822_95376166.jpg
Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2022.
u 15:12

– Lošije smo ušle u utakmicu, ali znale smo da imamo kvalitetu, upoznale smo Rumunjke kroz Dunavsku ligu. Ipak smo mi mnoga ljeta uložile u ovo, izgarale na treninzima i utakmicama. Nismo još gotove, nadamo se još kojoj pobjedi - rekla je Matea Skelin.

Uvjerljivom pobjedom protiv Rumunjki s 15:6 u trećem kolu skupine A hrvatske su vaterpolistice praktično osigurale ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva u Splitu. Povijesni je to doseg naših djevojaka i najveći uspjeh hrvatskog ženskog vaterpola, barem kad je seniorska konkurencija u pitanju.

Većih problema protiv Rumunjki, debitantica na EP-u, nije bilo, već nakon prve dvije minute u drugoj četvrtini Hrvatice su vodile s velikih šest pogodaka razlike – 7:1. Dok je protiv Njemica briljirala Emmi Miljković, sada su to bile Matea Skelin s četiri i 15-godišnja Jelena Butić s tri pogotka.

– Mi jesmo svoj posao odradili, ali tu ne mislimo stati. Bit će još utakmica u borbi za poredak od petog do osmog mjesta gdje možemo tražiti još neku pobjedu. Sad nam je prvi zadatak pripremiti se za Mađarice koje su nam sljedeće suparnice, rekao je izbornik Aljoša Kunac.

A najbolja strijelkinja u redovima naše reprezentacije Matea Skelin dodala je:

– Lošije smo ušle u utakmicu, ali znale smo da imamo kvalitetu, upoznale smo Rumunjke kroz Dunavsku ligu. Ipak smo mi mnoga ljeta uložile u ovo, izgarale na treninzima i utakmicama. Nismo još gotove, nadamo se još kojoj pobjedi. 

Susret Hrvatske i Mađarske počinje u 17.30 sati, a možete ga pratiti u prijenosu na Drugom programu Hrvatske televizije (HTV2).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije