Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ZVIJEZDA

Zvali su ga 'mali Ibrahimović'! Oduševio je Hrvatsku, ali i svog kuma Vrsaljka

Bruno Petković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/7
07.09.2019.
u 08:49

I dok je Šime brzo preko Dinama stigao do unosnih transfera i izborio se za mjesto u reprezentaciji, Bruno je svoje ime gradio na talijanskim terenima.

Bruno Petković jučer je odigrao maestralnu utakmicu u rapsodiji Hrvatske u Trnavi protiv Slovačke (0-4) . Izabranici Zlatka Dalića prikazali su formu na razini Svjetskog prvenstva iz Rusije, a sam izbornik poručio je kako je ovo jedna od najboljih predstava pod njegovim vodstvom. 

Zasluženo su vatreni primili pohvale sa svih strana, a uz njih je bio Šime Vrsaljko koji je putem Instagrama iskazivao svoju podršku suigračima. 

U svom je stilu komentirao Vrsaljko pogodak Dejana Lovrena u 89. minuti, a od Rusije je ovaj dvojac oduševljavao svojim potezima van terena. Sada su već kultne konferencije za medije na kojima su Vrsaljko i Lovren nasmijavali navijače i prisutne novinare, ali Šime je pljeskom pohvalio i pogodak koji je zabio već spomenuti Petković. 

FOTO Pogledajte atmosferu koju su napravili hrvatski navijači u Slovačkoj

Bruno Petković
1/9

Napadaču iz Metkovića bio je to prvi pogodak u natjecateljskim utakmicama za Hrvatsku, a taj trenutak je na Instagramu ispratio i Vrsaljko, inače Brunin bivši cimer.

- Prvih godinu, godinu i pol živio sam u stanu do gospodina Joze Bandića, tadašnjeg mi trenera, a cimer mi je bio Šime Vrsaljko. Ne mogu reći da smo odrasli, ali proveli smo jako puno vremena zajedno - rekao je svojevremeno Bruno, a kao dokaz njihovog odnosa dovoljno je znati da je Šime bio krizmani kum svom dvije godine mlađem cimeru. 

I dok je Šime brzo preko Dinama stigao do unosnih transfera i izborio se za mjesto u reprezentaciji, Bruno je svoje ime gradio na talijanskim terenima. Otišao je iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju gdje je i debitirao u Serie A, ali je sreću morao potražiti po posudbama. 

U lokalnom Trapaniju Petković je u jednoj sezoni stigao do statusa legende kluba jer ih je sam nosio do kvalifikacija za Serie A, ali na kraju nisu uspjeli. Zbog sjajne tehnike i nekih veličanstvenih pogodaka u Italiji su ga prozvali 'malim Ibrahimovićem', a pojavile su se priče da ga želi veliki Juventus.

Ipak. sjajne igre u Trapaniju donijele su mu transfer u prvoligaša Bolognu gdje se nije uspio nametnuti treneru Robertu Donadoniju. U toj sezoni ostaje bez pogotka te odlazi na posudbu u Hellas Veronu gdje također ne uspijeva zabiti u obrambeno orijentiranoj momčadi. 

S pedigreom napadača koji nije zabio dvije godine stiže u Dinamo gdje su ga navijači dočekali sa svojevrsnom skepsom. Ipak, Petković se dokazao i u manje od godinu dana stigao do reprezentacije viceprvaka svijeta svima dokazavši da mu je tamo i mjesto. 

>>> Pogledajte komentar Brune Petkovića na ždrijeb LP-a

 

 

 

 

 

Komentara 36

SA
SI aka SI
09:07 07.09.2019.

Jucer je sve bilo odlično, dapače mogli su zabiti još par golova. Posebno se ipak istaknuo Petković koji je samo odigrao onako kako već dugo igra u Dinamu, sto mu je kod određenog broja stručnjaka komentatora i najveći minus. Definitivno najbolji hrvatski napadač i veliki plus za reprezentaciju

Avatar doog_kool
doog_kool
09:02 07.09.2019.

Jucer nekakav strucnjak u komentarima napisa da bi bolje bilo u spicu stavit hrastov panj nego petkovica....

DI
didajoza
10:57 07.09.2019.

Čudo Božje, prije utakmice novinari se rasplakali kako ćemo bez Rakitić bez Kramarića bez Kovačića . Dalić je riješio problem i svima dokazao koga nema bez njih se može. Ne pamtim kada je Kovačić zabio za reprezentaciju? Vlašić i Petkovićć su dokazali da znaju zabiti kad je najpotrebnije.Zato ne zalite za prolivenim mlijekom nego vjerujte Daliću i mladim dečkima. Spominjali smo 20 godina Brocu iz Francusk mlađi su u Rusiji uzeli srebro.Budimo strpljivi i pravi navijači a ne kritičari! !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije