Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trener zagrebaša

Obrvan: Uprava mi nije dala imperativ

\'02.02.2011., Zagreb, Dom sportova,  U prostorijama RK Zagreb odrzana je konferencija za novinare povodom izbora novog trenera RK Zagreb, Ivice Obrvana te smjenjivanja starog Nenada Kljaica. Zoran Go
Zeljko Hladika/PIXSELL
02.02.2011.
u 20:30

Novi trener potpisao je ugovor sa zagrebašima na dvije i pol godine.

Ivica Obrvan novo je lice na trenerskoj klupi zagrebaša, potpisao je ugovor na 2,5 godine. Kao igrač, u Zagrebovoj je majici osvojio dva naslova europskog prvaka, za reprezentaciju je odigrao 74 utakmice i postigao 172 pogotka, vlasnik je bronce s EP-a 1994.

Već u nedjelju utakmica

– Stigao sam s čvrstom vizijom igre, pokušat ću je ostvariti na terenu. Od prethodnika ću usvojiti ono što je bilo dobro, dodati neke svoje stvari – kaže Obrvan svjestan da mu vrijeme nije saveznik. Već u nedjelju utakmica je u Sisku, 19. veljače u Ligi prvaka u Arenu dolazi Constanta.

– Uprava mi nije postavila imperativ, o cilju nismo još stigli popričati. U Ligi prvaka cilj će diktirati protivnik kojega će nam dodijeliti ždrijeb u osmini finala, a dvostruka kruna u Hrvatskoj uvijek je bila zacrtana. Najveći je Obrvanov trenerski uspjeh osvajanje Kupa EHF-a 2002. s Metkovićem (bio je tada trener-igrač). U Sloveniji je s Gorenjem osvojio naslov prvaka gurnuvši s trona moćno Celje. Nedavno je bio blizu klupi Lübbeckea, ispriječio se jezik.

– Da, gledao sam prema Bundesligi, a Zagreb je pravi izazov. Organiziran je na razini najvećih europskih klubova.

Svojedobno je Zoran Gobac pričao kako Obrvan može na klupu Zagreba, ali tek kada objasni zašto je svojedobno kao Metkovićev trener povukao momčad s terena u doigravanju za naslov prvaka sa Zagrebom.

– Pustite sada to. Danas moj utjecaj u klubu nije tako velik kao prije, nemam više toliko moći. Obrvan u ulozi trenera, prijedlog je direktora Kaleba koji smo prihvatili – kaže Gobac.

Bez sportskog direktora

U novom stručnom stožeru uz Obrvana su pomoćni trener Vladimir Jelčić, trener vratara Vlado Šola, kondicijski trener Mario Tomljanović, tehnički direktor Božidar Jović i tehnički tajnik Ante Ančić. Funkcija sportskog direktora koju je obnašao Šola ukinuta je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije