Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP STOCKHOLM

O. Rochus i Baghdatis u finalu, Soderling predao

Robin Soderling
Reuters
24.10.2009.
u 17:31

Šveđanin Robin Söderling, deseti tenisač svijeta i prvi nositelj ATP 250 turnira u Stockholmu, zbog ozljede lakta je odustao od polufinalnog susreta na Stockholm Openu protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa.

Tako je Baghdatis, 66. tenisač svijeta, izborio svoj prvi finale na nekom ATP turniru nakon više od dvije godine, odnosno Hallea u ljeti 2007. godine. Baghdatis, bivši top ten igrač koji je prošle i ove sezone imao jako puno problema s ozljedama, osvojio je dva naslova u karijeri, Peking 2006. godine, kada je u finalu pobijedio Marija Ančića, te PBZ Zagreb Indoors 2007. godine, kada je u meču za naslov svladao Ivana Ljubičića.

Söderling, koji je dva puta bio finalist u Stockholmu, 2003. i prošle godine, muči se s ozljedom lakta na desnoj ruci još od srpnja ove godine.

Baghdatis će u finalu igrati protiv Belgijanca Oliviera Rochusa, koji je u polufinalu pobijedio Brazilca Thomaza Belluccija 7:6(4), 4:6, 6:3 nakon dva sata i 23 minute igre. Rochus, trenutno 87. igrač na ATP ljestvici, dosad je osvojio dva ATP turnira u karijeri, Palermo 2000. i München 2006. godine.

Baghdatis i Rochus jedini dosadašnji meč odigrali su 2006. na zemlji u Rimu, kada je Cipranin bio bolji u dva seta.

 

ATP Stockholm, polufinale:

O. Rochus – Bellucci 7:6(4), 4:6, 6:3

Baghdatis - Söderling (1) predaja Söderlinga bez borbe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije