Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI NAŠA IGRAČA

Niko Kovač otkrio što će biti s kontroverznim Hrvatom koji je tužio klub u kojem igra

firo : July 2nd, 2022, football, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VW Cup, Volkswagen Cup 2022,
Foto: Ralf Ibing/DPA
1/2
04.07.2022.
u 19:44

Izvori bliski klubu potvrdili su da uprava nipošto ne želi Pongračića natrag u klubu, što se da iščitati i iz riječi sportskog direktora Schafera, no Kovač ima nešto drukčija razmišljanja od svojih poslodavaca

Nakon što je u pripremnim utakmicama izgubio od trećeligaša Osnabrucka te remizirao s drugoligašem Hannoverom, hrvatski trener Niko Kovač nešto je detaljnije progovorio o trenutnoj situaciji u svojem novom klubu, Wolfsburgu.

22 June 2022, Lower Saxony, Wolfsburg: Soccer: Bundesliga, training kick-off for VfL Wolfsburg. Wolfsburg's new coach, Niko Kovac, laughs during the training session. Photo: Swen Pförtner/dpa Photo: Swen Pförtner/DPA
Foto: Swen Pförtner/DPA

- Ne volim gubiti, to mi se ni malo ne sviđa. Očekivao sam puno više, ovo sigurno nije ono što želimo pokazati - prva je reakcija Kovača na pripremne susrete, a dodao je:

- Pred nama je puno posla, nismo ništa pokazali u napadu, a u obrani smo bili previše propusni. Taj segment do sada nismo ni uvježbavali, radili smo na ofenzivi, ali to smo u ove dvije utakmice malo pokazali. Ovo sigurno nije onako kako zamišljam da momčad igra.

Osvrnuo se Kovač i na nastupe Bartola Franjića, koji je došao u Wolfsburg ovog ljeta iz Dinama za odštetu od 7.5 milijuna eura.

firo : July 2nd, 2022, football, 1st Bundesliga, season 2022/2023, VW Cup, Volkswagen Cup 2022, VfL Osnabruck - VfL Wolfsburg Kevin WIETHAUP, Osnabruck, left versus Bartol FRANJIC Photo: Ralf Ibing/DPA
Foto: Ralf Ibing/DPA

- Vidi se da se dobro osjeća u momčadi, ali ne možete od njega očekivati da će nakon tri dana biti na visini zadatka. Moramo mu dati vremena i objasniti neke stvari. On je inteligentan igrač koji brzo upija ono što se traži od njega, uopće me ne brine da to tako neće biti - rekao je bivši izbornik i kapetan hrvatske reprezentacije.

Službeno status igrača Wolfsburga imaju još dva hrvatska nogometaša s reprezentativnim nastupima u posljednje vrijeme, Josip Brekalo i Marin Pongračić, koji su prošle sezone igrali na posudbama u Torinu, odnosno u Borussiji Dortmund, a sad su te posudbe završene.

- Pongračić se nije mogao pojaviti na liječničkom pregledu jer je bolestan, trebat će nešto vremena za oporavak. Vidjet ćemo kako će se ta situacija razviti - obavijestio je javnost Niko Kovač koji je pri tome dodao da u momčadi želi Brekala ako on bude htio igrati za Wolfsburg.

Nešto kompliciranija je situacija s Pongračićem, koji je imao nekoliko kontroverznih situacija s klubom. Podsjetimo, pri odlasku na posudbu u Dortmund, Pongračić je službeno tužio Wolfsburg zbog neisplaćenih bonusa, a također je u jednom intervjuu i javno kritizirao klub.

Marin Pongracic (VfL Wolfsburg), right, versus Erling Haaland (Borussia Dortmund), action, duels. 03.01.2021, football, season 2020 2021, 1st Bundesliga, 14th matchday, Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2: 0, Photo: Maik Hoelter / TEAM2sportphoto / Pool via Sven Simon Fotoagentur GmbH & Co.Pressefoto KG # Prinzess-Luise- St. 41 # 45479 M uelheim / R uhr # Tel. 0208/9413250 # Fax. 0208/9413260 # GLS Bank # BLZ 430 609 67 # Kto. 4030 025 100 # IBAN DE75 4306 0967 4030 0251 00 # BIC GENODEM1GLS # www.svensimon.net *** DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and / or quasi-video. *** EDITORIAL USE ONLY. | usage worldwide /DPA/PIXSELL
Foto: Maik Hoelter/TEAM2sportphoto

- Počeli su slati faksove klubovima. Tada sam shvatio da su htjeli da se maknem kako bi napravili mjesta za druge. Odvratno. Kad smo igrali 11 na 11 na treningu, odjednom više nisam sudjelovao. Ludio sam, htio sam otići do Van Bommela (tadašnji trener) i zgrabiti ga. Ali ne ide to tako, moraš sjesti s njim i razgovarati kao političar - rekao je Pongračić na platformi Twitch, a to se nikako nije svidjelo sportskom direktoru kluba, Marcelu Schaferu.

- S Marinom smo intenzivno razgovarali. Htjeli smo da malo bolje promisli o tim stvarima, no intervju je pokazao da to nije napravio - rekao je direktor Wolfsburga.

Izvori bliski klubu potvrdili su da uprava nipošto ne želi Pongračića natrag u klubu, što se da iščitati i iz riječi sportskog direktora Schafera, no Kovač ima nešto drukčija razmišljanja od svojih poslodavaca

- Znam što se dogodilo u bliskoj prošlosti, ali ne želim se zamarati time. Ako oni koji su bili nesretni u ovom dresu sada žele bi s nama, rado ćemo im dati priliku, a ako ne, onda ćemo pronaći pravo rješenje - kaže Kovač.

22 June 2022, Lower Saxony, Wolfsburg: Soccer: Bundesliga, training kick-off for VfL Wolfsburg. Wolfsburg's new coach, Niko Kovac, stands on the pitch during the training session. Photo: Swen Pförtner/dpa Photo: Swen Pförtner/DPA
Foto: Swen Pförtner/DPA

Hrvatski nogometaši, pa tako i oni u Wolfsburgu, imaju veliki motiv loviti minutažu prije Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru koje počinje u prosincu ove godine.

- Svatko želi na Svjetsko prvenstvo, a da bi tamo stigao mora igrati. To je dovoljan motiv svima, jer nastup na Svjetskom prvenstvu je jedinstveni događaj - zaključio je 50-godišnji Niko Kovač, koji je kao igrač dva puta nastupao na Svjetskim prvenstvima i svjestan je tog osjećaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije