Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOVI

Bartol Franjić potpisao za Wolfsburg: Emocije su mi podijeljene. Dinamo je moj dom

Wolfsburg
27.06.2022.
u 17:21

Vukovi su mu ponudili petogodišnji ugovor, Dinamu navodno platili 7,5 milijuna eura, uz postotak od idućeg transfera. Nosit će dres s brojem 38 i biti okosnica defenzivnog dijela veznog reda u Kovačevoj momčadi.

Bartol Franjić i službeno je postao nogometaš Wolfsburga, čiji je trener Niko Kovač. Veliki je to iskorak u karijeri 22-godišnjaka koji je posljednjih 15 godina bio član Dinama. Dakle, cijeli nogometni život nosio je plavi dres.

- Jako sam sretan što je prelazak u VfL Wolfsburg uspio. Pravo je vrijeme da prihvatim novi izazov, a moj san je oduvijek bio igrati u Bundesligi. Ne mogu zamisliti bolji klub za to od VfL-a. Razgovori s menadžerima kluba odmah su me uvjerili - izjavio je nakon potpisa Franjić, a nadovezao se na te riječi i Wolfsburgov sportski direktor Marcel Schäfer:

- Bartol je možda još mlad, ali već ima puno iskustva, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom planu, te je konstantno nastupao. Svestran je u defenzivi, dobro se brani i ima dobru strukturu.

Vukovi su mu ponudili petogodišnji ugovor, Dinamu navodno platili 7,5 milijuna eura, uz postotak od idućeg transfera. Nosit će dres s brojem 38 i biti okosnica defenzivnog dijela veznog reda u Kovačevoj momčadi.

Također, trebao bi odmah biti prvotimac jer bivši hrvatski izbornik inzistirao je na dovođenju Franjića, kojeg je vidio kao ključnu kariku u viziji budućeg Wolfsburga. Kojem treba neka promjena na bolje s obzirom na katastrofalnu prošlu sezonu, u kojoj je završio tek 12. s 35 bodova zaostatka za prvoplasiranim Bayernom.

 

 

 

- Pobijedio je Tottenham dvaput u dvije godine, prvo s mladom, a potom i udarnom momčadi, dvaput je s plavima prezimio u Europi plasiravši se u četvrtfinale, a lani u 1/16 finala Europa lige… Prethodno je s juniorima dvaput igrao četvrtfinale UEFA Youth League, Lige prvaka mladih, a sve je začinio i plasmanom u finale Premier League International Cupa, prestižnog europskog natjecanja mladih momčadi… I u cijelom je tom opusu igrao i stopera i beka i zadnjeg veznog. Što god je nekom treneru u tom trenutku odgovaralo, gdje god je osjetio eventualni deficit u momčadi, tu je ulogu bespogovorno i bez ikakve brige povjerio sigurnom, čvrstom i darovitom mladom igraču. GNK Dinamo ovom prilikom od srca Bartolu zahvaljuje na 15 godina koliko je proveo u svim maksimirskim uzrastima - stoji u Dinamovoj objavi povodom Franjićeva odlaska.

Imao je podosta lijepih riječi za izreći i 22-godišnjak.

- Ovo je dan kad su mi baš podijeljene emocije. Dinamo je moj dom, na Maksimir sam prvi put zakoračio sa sedam godina, proveo sam u klubu 15 godina, proživio sam toliko sjajnih i nezaboravnih trenutaka… Bila mi je iznimna čast svih tih godina igrati i boriti se za grb Dinama. Zahvalio bih ovim putem klubu na povjerenju, podršci i fantastičnom odnosu prema meni kroz cijelu moju karijeru. Hvala navijačima što su mi uvijek bili ogromna podrška. Zahvalio bih na kraju svojim suigračima, trenerima, svima u klubu na odličnoj suradnji. Ipak, svaki igrač u određenom trenutku dobije priliku svoj nogometni put okrenuti u nekom drugom smjeru, a sad je došao taj trenutak za mene. Čekaju me brojni izazovi u budućnosti, ali svakako ću s veseljem pamtiti cijeli period u Dinamu - ističe i dodaje:

- Vjerujem da ću se možda jednog dana vratiti i da ćemo se ponovno zajedno veseliti. Želim momčadi i klubu puno uspjeha u novoj sezoni. Nastavljam karijeru u Wolfsburgu, bit ću na terenu jednako predan u svakom trenutku kao što sam bio u dresu Dinama. Iznimno sam sretan zbog prilike da ovako rano u karijeri zaigram u cijenjenom bundesligaškom klubu.

>>> Dinamovci nakon jedine pobjede nad Hajdukom u prošloj sezoni

Ključne riječi

Komentara 3

CO
coky
17:54 27.06.2022.

Sretno Bartol u karijeri i životu, znamo da si ti naš i da dišeš za plavu boju. Možda te nekad sudbina opet spoji s Dinamom :)

Avatar Númenor
Númenor
17:57 27.06.2022.

Sretno Bartol. Sve najbolje.

PE
peronja
07:27 28.06.2022.

puno zdravlja Franjiću, za ostalo ćeš se sam pobrinuti, siguran sam. Majer, Gvardiol, Franjić zgrebački dečki, pa i Olmo je takav, makar ne rođen, ZG dečko, predstavnici ZG škole nogometa. Žao mi je kaj nisu odigrali barem još dvije, tri godine u najdražem dresu. Oni su dokaz da nam najviše sreće, navijačke i financijske, donose naši mladići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije