Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kauboji u brojkama

Tko je najviši, a tko najteži. Koliko zarađuju, koji je najdulje u braku....

Kauboji u brojkama
Foto: Privatni album
1/9
24.01.2018.
u 09:15

Pasionirani ljubitelji rukometa još su u subotu nakon utakmice u kojoj je hrvatska reprezentacija pokazala pravo lice počeli pratiti statistike da doznaju s kojom gol-razlikom moramo pobijediti Francuze za ulazak u polufinale. Mi donosimo brojke o kaubojima koje još niste vidjeli

Trinaesto europsko prvenstvo u rukometu, koje se od 12. do 28. siječnja igra u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, približava se vrhuncu. Hrvatski rukomet godinama je u samom svjetskom vrhu, a HEP je jedan od sponzora koji je prepoznao vrijednu tradiciju koju Hrvatska ima u rukometu, kao i sposobnost reprezentacije da uvijek bude među najboljima. Kauboje nakon pobjede nad Bjelorusijom i Norveškom danas čeka odlučujuća utakmica s Francuskom. Večeras ćemo svi navijati za reprezentaciju u kojoj čak sedam igrača spada u kategoriju dvometraša.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

U prosjeku naša je momčad visoka 193,36 centimetara. Najviši je Marko Kopljar s 210 centimetra visine, slijedi ga Jakov Gojun s 204 cm i Igor Vori s 203 cm, a još četiri igrača spadaju u dvometraše. Najniži u repki je Ivan Čupić, kojem su suigrači zbog visine od 178 cm nadjenuli nadimak Mali. Čupić je od najvišeg Kopljara niži 32 centimetra. Kad se zbroje visine svih dečki, dobiva se 36,74 metara, 70 cm više od duljine zagrebačke Crkve svetog Marka. Kauboji su prosječno teški 98,63 kg. Najteži su Marino Marić i Željko Musa sa 114 kg, a najlakši Lovro Mihić sa 74 kg. Ukupna težina naših igrača je 1874 kg, a toliko je težak i novi model omiljenog auta Jamesa Bonda Aston Martin DB11 Volante.

Foto: Robert Demo

Mnogi se pitaju koliko su naši igrači financijski teški. Domagoj Duvnjak svakako je na prvom mjestu jer spada među najplaćenije rukometaše na svijetu. Kad je 2009. iz CO Zagreba odlazio u HSV, bio je uvjerljivo najskuplji svjetski rukometaš. Cijeli je njegov transfer iz Zagreba u Hamburg iznosio za rukomet vrtoglavih 2,5 milijuna eura, čime je Duvnjak probio dotadašnju granicu od milijun eura. Danas igra u njemačkom Kielu za približno 500.000 eura po sezoni. Slijede ga Marko Kopljar i Igor Vori s 350.000 eura po sezoni, Mirko Alilović i Ivan Čupić s 250.000 eura, Manuel Štrlek i Jakov Gojun s 220.000 eura te Željko Musa i Denis Buntić s 200.000 eura.

Razlika između najstarijeg i najmlađeg igrača reprezentacije je 14 godina. Najstariji je Igor Vori koji ima 37 godina, a iza njega su Denis Buntić i Ivan Stevanović s 35. Iako obojica imaju 23 godine, najmlađi je Lovro Mihić koji je pet mjeseci mlađi od suigrača Marka Mamića. Prosječna starost Kauboja je 29,5 godina, no unatoč tome većina ih je oženjena.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najduži bračni staž imaju Igor Vori i Ivan Čupić, koji su sa suprugama Oljom odnosno Nerom deset godina u braku. Stipe Mandalinić najkraće je u braku. S djevojkom Mateom Zelić oženio se sredinom prošle godine, a zavjete su izmijenili i u Crkvi sv. Ante na Humcu pokraj Ljubuškog, u rodnoj župi mladenke.

Kapetan Duvnjak u dugogodišnjoj je vezi s Lucijom Žulj koja ga prati na svim većim prvenstvima. Bivša studentica socijalnog rada svojedobno je rekla kako ju je Domagoj privukao svojom emotivnošću i skromnošću te mnogobrojnim drugim osobinama kakve se kod muškarca rijetko nađu. Mladi par zajedno živi u Njemačkoj. Golman Ivan Pešić godinama je bio u vezi s Teom Vučković. Mladi par upoznao se u učeničkom domu u Rijeci dok je on tamo pohađao srednju elektrotehničku školu, a svoju ljubav nastavili su i nakon što se Ivan preselio u Mađarsku. Svakodnevno su se čuli telefonom, a ona mu je dolazila vikendima kad je igrao utakmice u Veszpremu. Zašto su prekinuli, nikad nije otkrio. Pešić je tajanstven što se tiče ljubavnog života, a lani je rekao da je slobodan. Kao slobodan deklarirao se i srednji vanjski Luka Cindrić, no za vrijeme europskog prvenstva otkrilo se da je u vezi s brinetom Larom Stipetić, koja je iz Ogulina isto kao i on, a nekoć je u tom gradu također trenirala rukomet. Samo četiri igrača, Marko Mamić, Igor Karačić, Lovro Mihić i već spomenuti Pešić slobodni su.

Foto: Robert Demo

Od oženjenih igrača samo Mandalinić nije postao roditelj. Kad bi se skupila sva djeca igrača hrvatske reprezentacije, mogao bi se popuniti jedan školski razred. Ukupno ih je 22, 12 dječaka i 10 djevojčica. Najzaslužniji za djevojčice je Čupić koji ih je u braku sa suprugom Nerom dobio četiri – Barbaru (9), Ivu (5), Niku (2) i sedam mjeseci staru Maru. Dvije djevojčice ima Željko Musa, a Štrlek, Vori Marić i Buntić jednu. Zlatko Horvat, Mirko Alilović i Jakov Gojun imaju po dva sina, a Kopljar, Stepančić, Vori, Stevanović, Marić i Buntić jednoga.

Ovaj pregled Kauboja u brojkama završavamo ekskluzivnom vijesti iz dobro upućenog izvora. Dečki su u nedjelju pobjedu nad Norvežanima proslavili roštiljem, a svaki je u prosjeku pojeo porciju za dvije osobe. Također, prosječno je svaki popio po jednu pivu, tko je popio više, a tko manje, ostat će tajna. Želimo našim Kaubojima da i nakon večerašnje utakmice imaju razlog da se počaste roštiljem i pivom.

Sadržaj omogućio: HEP, ponosni sponzor rukometne reprezentacije

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije