Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG PARTY U BEOGRADU

Neutralni Srbi i Slovenci: Za Cibonu smo navijali zbog Šarića

Cibona navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.04.2014.
u 10:52

– Došli smo da ne žalimo za deset godina što nismo uživo gledali Šarića – kažu Damjan i Aleksandar iz beogradskog bloka 70a. Bilo je i fanova iz Slovenije. Matic i Tilen došli su iz Črnomera.

Zagrebački CiCe party u Beogradu nije privukao lokalne "neutralce". Beograđani su svoj ponos, najveću dvoranu na Balkanu, izbjegavali u širokom luku kao da se pojavila variola vera, po drugi put. No, nije baš da "ni pas" nije došao, navodno nije pao negativni rekord Kombank arene koji neprikosnoveno i dalje drži koncert Doris Dragović. Finale bez srpskih klubova pomirilo je tako jednog zvezdaša i jednog partizanovca...

– Došli smo da ne žalimo za deset godina što nismo uživo gledali Šarića – kažu Damjan i Aleksandar iz beogradskog bloka 70a. Bilo je i fanova iz Slovenije. Matic i Tilen došli su iz Črnomera:

– Mislili smo da ćemo gledati srpski finale, navijamo već godinama za Partizan. Pogotovo bi finale s Cibonom bio doživljaj. Ali...

Da se ne bi čula samo škripa tenisica i vika trenera, pobrinule su se navijačke skupine cibosa i cedevitaša. Mlađi zagrebački finalist imao je više navijača, oko 300 ih se grupiralo na istočnoj strani dvorane.

– Došli smo u sedam autobusa i mini-buseva, ne samo iz Zagreba. Ima nas iz Širokog Brijega, ima i naših zaposlenika iz Beograda, ali i prijatelja kluba iz Moskve. Neki smo tu još od petka, pa smo imali prilike slušati reakcije domaćih – kaže Vitomir Lazić iz Zagreba.

Dr. Franjić iz KB Dubrava žalio je što nije došlo više navijača iz Hrvatske.

– Ma trebalo nas je doći 5000, pa ovo je jednom u sto godina!

Da, bilo je vrlo egzotično usred Srbije gledati hrvatski finale. I vrlo slatko...

Žorić i Bogdanović došli na hrvatski finale

U Beogradu su se jučer neočekivano pojavili i košarkaši Fenerbahçea: hrvatski reprezentativci Luka Žorić i Bojan Bogdanović. Nakon što su u subotu uvjerljivo dobili Usak i kada su saznali da su slobodni do ponedjeljka navečer, Bogdanović i Žorić su odlučili doći na hrvatski finale ABA lige između Cibone i Cedevite.

Uz činjenicu da su obojica igrala za Cibonu, a nikad za Cedevitu, nije teško pretpostaviti na čijoj su strani bile njihove simpatije. Bilo kako bilo, valja nam ustvrditi da su Luka i Bojan učinili lijepu gestu pokazavši i na taj način da im je stalo do hrvatske košarke.

>> Šarić: Dokazali smo da na parketu ne igraju novci

Komentara 33

DU
Deleted user
11:09 28.04.2014.

Da je obrnuto, u zagrebu bi bila puna dvorana jer ovdje ima srbi za razluiku od beograda gdje hrvata vise nema!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:22 28.04.2014.

ovaj jadni novinar čitav članak piše o broju navijača na utakmici... ali taj broj se ipak nigde ne može naći. tuga od novinarstva...

LI
ličkimerkel
11:23 28.04.2014.

Bravo za bogdanovića i žorića.Lijepo je vidjeti to zajedništvo među našim košarkašima iz toga se mogu izroditi samo dobre stvari.Očekujem veliki uspjeh u španjolskoj,finale,zašto ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije